REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Úhoř na šalvěji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na jehle napíchané kousky úhoře a rohlíků, upečené na másle a pak opečené obalené strouhankou.


Ingredience:
800 gúhoře
80 gmásla
2 ksrohlíky
strouhanka
citrónová šťáva
strouhanka
šalvěj
sůl

Postup:

1. Zhruba 3 cm široké porce úhoře staženého z kůže osolíme a posypeme sušenou, na jemno podrcenou šalvějí
2. Rybu napícháme na jehly střídavě s dílky rohlíků
3. Na dno pekáčku dáme trochu vody, vložíme rybu na jehlách a za pravidelného potírání rozpuštěným máslem pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 190-200 °C
4. Upečenou rybu a rohlíky naklademe do vypečené šťávy, posypeme strouhankou a prudce zapečeme
5. Před podáváním pokrm pokapeme citrónovou šťávou.

Doporučení:

Podáváme se slaným bílým pečivem nebo s vařenými na másle dušenými brambory.

Poznámka:

Takto můžeme připravit úhoře i na grilu, potom ho však nestahujeme. Více o úhoři říčním najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Úhoř říční.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy