REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí guláš s nudlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené telecí maso doměkka na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi, servírované s vařenými nudlemi posypanými nadrobno nasekanou kudrnkou.


Ingredience:
600 gtelecí plece
400 ghladké mouky
700 mlmasového vývaru
2 lžícesladké mleté papriky
2 lžícesádla
1 lžícerajského protlaku
1 lžíceocta
12 lžicstudené vody
3 ksvajec
2 ksstroužků česneku
2 ksvelké cibule
citronová kůra z poloviny citrónu
muškátový oříšek
petrželka kudrnka
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, orestujeme na rozehřátém sádle, přisypeme papriku, přilijeme ocet, asi 50 ml vývaru a promícháme
2. Pak přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou telecí plec, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, přiklopíme pokličkou a dusíme téměř doměkka, dle potřeby podléváme vývarem 3. Téměř měkké maso zalijeme zbylým vývarem tak, aby omáčka maso zakryla, přidáme utřený česnek, rajský protlak, zamícháme a dusíme doměkka
4. Během vaření guláše připravíme nudle tak, že do hladké mouky rozklepneme vejce, osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku, podle potřeby studenou vodu, vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minut odpočinout, rozválíme na placku, pak rozkrájíme na zhruba 5 mm silné nudle, uvaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme.

Doporučení:

Na talíři nudle posypeme nadrobno nasekanou kudrnkou a podáváme jako přílohu ke guláši.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy