REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí guláš s nudlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené telecí maso doměkka na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi, servírované s vařenými nudlemi posypanými nadrobno nasekanou kudrnkou.


Ingredience:
600 gtelecí plece
400 ghladké mouky
700 mlmasového vývaru
2 lžícesladké mleté papriky
2 lžícesádla
1 lžícerajského protlaku
1 lžíceocta
12 lžicstudené vody
3 ksvajec
2 ksstroužků česneku
2 ksvelké cibule
citronová kůra z poloviny citrónu
muškátový oříšek
petrželka kudrnka
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, orestujeme na rozehřátém sádle, přisypeme papriku, přilijeme ocet, asi 50 ml vývaru a promícháme
2. Pak přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou telecí plec, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, přiklopíme pokličkou a dusíme téměř doměkka, dle potřeby podléváme vývarem 3. Téměř měkké maso zalijeme zbylým vývarem tak, aby omáčka maso zakryla, přidáme utřený česnek, rajský protlak, zamícháme a dusíme doměkka
4. Během vaření guláše připravíme nudle tak, že do hladké mouky rozklepneme vejce, osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku, podle potřeby studenou vodu, vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minut odpočinout, rozválíme na placku, pak rozkrájíme na zhruba 5 mm silné nudle, uvaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme.

Doporučení:

Na talíři nudle posypeme nadrobno nasekanou kudrnkou a podáváme jako přílohu ke guláši.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy