REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játra po tyrolsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená játra podušená s cibulí, zeleninou a kořením doměkka, servírovaná s omáčkou ze zakysané smetany.


Ingredience:
1 kgvepřových jater
100 gslaniny
1,5-2 lzeleninového vývaru
500 mlmléka
3 lžícehladké mouky
1 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
1 kelímeksmetany ke šlehání
1 kelímekzakysané smetany
3 větvičkytymiánu
2 kuličkynového koření
2 kuličkycelého pepře
2 ksmrkve
2 ksbobkových listů
1 kspetržele
1 kscibule
1/2 ksstředně velkého celeru
citronová šťáva
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Odblaněná játra omyjeme, osušíme, prošpikujeme špalíky slaniny, pak je ze všech stran opepříme a dáme na chvíli do lednice
2. Oloupanou kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubo a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno
3. V hrnci na rozehřátém másle i oleji ze všech stran rychle opečeme játra, pak je vyndáme, vsypeme cibuli i zeleninu a 10 minut na mírném plameni opékáme, vrátíme zpět játra, zalijeme vývarem, přidáme pepř, nové koření, bobkové listy, pár snítků tymiánu a dusíme doměkka
4. Játra, kuličky koření, bobkové listy a snítky tymiánu vyjmeme, obsah hrnce propasírujeme nebo rozmixujeme a mírně zahřejeme
5. Mouku promícháme s trochou mléka, pak vmícháme zbytek, smetanu i zakysanou smetanu, opatrně vlijeme do omáčky, zahřejeme, ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, přidáme játra a znovu prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s pečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy