REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí hřbet po vídeňsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jehněčí hřbet osolený a potřený rozetřeným česnekem, upečený v troubě doměkka spolu s cibulí a mrkví, servírovaný nasekaný na porce a přelitý šťávou z pečení, spolu s vařenými brambory a zeleninovým salátem


Ingredience:
1 kg jehněčího hřbetu
40 gsádla
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 ksmrkve
sůl

Postup:

1. Oloupeme si cibuli, česnek a mrkev, cibuli necháme vcelku, mrkev rozkrojíme podélně na půl a česnek utřeme
2. Jehněčí hřbet si omyjeme, osolíme a potřeme rozetřeným česnekem
3. Poté si v pekáčku rozehřejeme sádlo, vložíme jehněčí hřbet a zprudka ho opečeme ze všech stran
4. Pak maso podlijeme vodou, přidáme cibuli, mrkev a pekáček vložíme do předehřáté trouby na 180 °C, maso pečeme za častého přelévání a podlévaní vodou doměkka
5. Pečené maso nasekáme na porce, přelijeme šťávou z pečení a servírujeme například s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy