REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna po tyrolsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna nadívaná jablky, upečená dozlatova.


Ingredience:
1 ksvětší kachny
3 ksjablek
4 kskuliček pepře
1 - 2 lžícevinného octa
2 lžícemásla
brusinkové želé (rybízové)
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou, omytou, osušenou kachnu osolíme vně i uvnitř, břišní otvor vyplníme omytými a osušenými jablky
2. Kachnu vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, přidáme vinný ocet, máslo, pepř a za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou pečeme při 180 °C doměkka
3. Kachnu vyjmeme, naporcujeme, kuličky pepře vyndáme, do výpeku vmícháme želé, porce kachny vrátíme zpět a prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s opečenými bramborami obloženými pečenými jablky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy