REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy ze svíčkové „Metternich“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Minutka ze svíčkové.


Ingredience:
600 gsvíčkové
200 gžampiónů
200 grýže
80 gmásla
1 kslanýže (můžeme použít navíc 50 g žampiónů)
2 ksrajčat
4 lžícesmetany
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, drobně nakrájeného lanýže (nebo 50 g žampiónů), kousek másla a spařená, oloupaná, zrníček zbavená a nadrobno nakrájená rajčata zalijeme 3 dcl vody, osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí rýže
2. Svíčkovou nakrájíme na 8 tenkých řezů, odblaníme je, jemně naklepeme (nejlépe sevřenou pěstí), osolíme, opepříme a lehce opečeme po obou stranách na rozpáleném másle
3. Řezy vyndáme, na másle podusíme na plátky nakrájené žampióny a měkké zalijeme smetanou a přihřejeme k varu
4. Měkkou rýži promícháme masovou vidlicí a pomocí naběračky vyplachované studenou vodou z ní utvoříme 8 kopečků, poklademe je řezy a vše přelijeme žampiónovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy