Závitky z mletého masa a dalších ingrediencí, plněné slaninou a okurkou, obalené ve vejci i strouhance, usmažené dozlatova.
Ingredience:
600 g | hovězího mletého masa |
150 g | slaniny |
150 ml | černého piva |
3 ks | uvařených brambor |
1 ks | vejce |
1 ks | cibule |
sterilované okurky | |
mletý pepř | |
strouhanka | |
olej | |
sůl | |
Na obalení: | |
1 ks | vejce |
strouhanka |
Postup:
1. V kastrolku vyškvaříme větší část na malé kostičky nakrájené slaniny, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět a vše vmícháme do mletého hovězího masa
2. Pak přidáme nastrouhané, předem uvařené brambory, vejce, zalijeme pivem, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou
3. Z připravené směsi vytvoříme placičky, do kterých zavineme zbytek na proužky nakrájené slaniny a okurky
4. Závitky namočíme v rozšlehaném vejci, obalíme ve strouhance a smažíme na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova.
Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.