REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bavorské pivní závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky z mletého masa a dalších ingrediencí, plněné slaninou a okurkou, obalené ve vejci i strouhance, usmažené dozlatova.


Ingredience:
600 ghovězího mletého masa
150 gslaniny
150 mlčerného piva
3 ksuvařených brambor
1 ksvejce
1 kscibule
sterilované okurky
mletý pepř
strouhanka
olej
sůl
Na obalení:
1 ksvejce
strouhanka

Postup:

1. V kastrolku vyškvaříme větší část na malé kostičky nakrájené slaniny, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět a vše vmícháme do mletého hovězího masa
2. Pak přidáme nastrouhané, předem uvařené brambory, vejce, zalijeme pivem, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou
3. Z připravené směsi vytvoříme placičky, do kterých zavineme zbytek na proužky nakrájené slaniny a okurky
4. Závitky namočíme v rozšlehaném vejci, obalíme ve strouhance a smažíme na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy