REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štika po solnohradsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odleželé porce štiky okořeněné, osolené a dochucené citronovou šťávou, zprudka opečené na pánvi, nakonec zapečené v troubě v zapékací misce posypané sýrem a strouhankou, pokapané máslem.


Ingredience:
4 ksporce štiky po 150 g
120 gstrouhaného sýra, nejlépe parmazánu
80 gmásla
80 goleje
20 gstrouhanky
citronová šťáva
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Z porce štiky stáhneme kůži, pak je osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu 30 minut odležet
2. Na pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách maso zprudka opečeme
3. Opečenou štiku narovnáme do máslem vymazané ohnivzdorné misky, hustě posypeme strouhaným sýrem a strouhankou, pokapeme máslem
4. V troubě vyhřáté na 200 °C pokrm zapečeme dorůžova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy