Losos podlitý vínem a obložený rajčaty, upečený v troubě.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
4 ks | porce lososa |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | feferonky |
400 g | rajčat |
200 g | cibule |
2 dl | bílého vína |
3 lžíce | oleje |
citronová šťáva | |
mletá paprika | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné porce lososa pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet
2. Mezitím podusíme na oleji drobně nakrájenou cibuli, rozložíme ji do ohnivzdorné mísy, posypeme jemně nakrájeným česnekem, poklademe porcemi lososa a posypeme je mletou paprikou a rozkrájenou feferonkou
3. Porce lososa podlijeme vínem a pečeme ve středně vyhřáté troubě
4. Při pečení rybu jednou obrátíme
5. Jednotlivé porce podáváme obložené dílky rajčat.
Příloha: Vařené brambory s jemným zeleninovým salátem.