REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočka na vídeňský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úprava čočky jak se podává ve Vídni. Zaujme především pikantní chutí. Podává se s volským okem, vařeným hovězím masem nebo klobásou.


Ingredience:
500 gčočky
2 kscibule
2 kskyselé okurky
2 ksstroužky česneku
2 kssardelky (nebo lžička sardelové pasty)
2 ksbobkové listy
1/4 lvývaru z čočky
2 lžícehladké mouky
2 lžícenasekané petrželky
2 lžíceocta
1/2 lžičkynastrouhané citronové kůry
1/2 lžičkytymiánu
sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Den předem namočenou čočku uvaříme do měkka s bobkovým listem a tymiánem
  2. Uvařenou čočku slijeme, ¼ l vývaru z čočky dáme stranou
  3. Cibuli, okurky, sardelky, česnek, petrželku nakrájíme nadrobno
  4. Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme nakrájenou směs, lehce osmahneme, zalijeme vývarem z čočky, 5 minut povaříme
  5. Přidáme uvařenou čočku, vše promícháme, dochutíme octem, citronovou kůrou, pepřem, solí a krátce prohřejeme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy