REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

moučníky, dezerty

Bavorský vanilkový krém

Krém z vajec, šlehačky a dalších ingrediencí podávaný s blumovou omáčkou.

Císařský trhanec II.

Pokrm z Rakouska Kaiserschmarren, oblíbený pokrm císaře Franze Josefa. Pokrm má mnoho obměn, základem je palačinkové těsto.

Císařský trhanec III.

Oblíbený sladký dezert císaře Franze Josefa. Pokrm má mnoho obměn, základem je však vždy palačinkové těsto.

Germknödel

Rakouské kynuté knedlíky plněné švestkovými povidly, sypané moučkovým cukrem a mletým mákem, polévané rozpuštěným máslem.

Germknödel II.

Germknödel jsou typické rakouské knedlíky plněné švestkovými povidly, servírované posypané mákem a přelité například vanilkovou omáčkou. Bývají velké 15 cm, takže jeden knedlík je vlastně jedna porce.

Kardinálské řezy

Originální recept na rakouský dezert ze dvou druhů těsta a náplně. Původní recept je znám pod názvem “Kardinalschnitten”.

Kardinálské řezy II.

Podle původního rakouského receptu si můžete připravit tento skvostný sladký dezert.

Kynuté knedlíky s povidly a mákem

Knedlíky naplněné švestkovými povidly, servírované posypané mletým mákem smíchaným s cukrem, přelité rozpuštěným máslem.

Meruňkové knedlíky podle receptu z Jižního Tyrolska

Léto je v Marillenknödel z Rauthofu ve znamení meruňkových knedlíků. Kdo na ně dostal chuť už teď, může si je udělat díky tomuto receptu z poctivé kuchařky Roter Hahn.

Sacher

Nejznámější sladký čokoládový dort z Vídně zdobený čokoládovou polevou.

Sachrův dort (ze starého receptáře)

Jeden z receptů převzatý ze starého receptáře (r.1912) na slavný vídeňský moučník.

Salcburské noky

Pečené noky ze sněhu z bílků, žloutků, hladké mouky a cukru.

Salcburské noky II.

Upečené sladké noky přelité zálivkou z cukru, mléka a rozpuštěného másla.

Vídeňská jablková bábovka

Upečená bábovka z tvarohu, mouky, jablek a dalších ingrediencí, posypaná vanilkovým cukrem.

Vídeňský dort Sacher

Klasický vídeňský dort z mouky, vajec a dalších ingrediencí, potřený marmeládou, ozdobený čokoládovou polevou.

Vídeňský štrúdl

Listové těsto plněné opraženou strouhankou, rozinkami a ochucenými jablky, svinuté, potřené rozšlehaným vejcem, upečené dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy