REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vídeňská jablková bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená bábovka z tvarohu, mouky, jablek a dalších ingrediencí, posypaná vanilkovým cukrem.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
250 gtvarohu
250 gmoučkového cukru + 1 lžička
200 gmásla
1 hrstrozinek
4 ksjablek
4 ksvajec
1 ksprášku do pečiva
5-7 lžicmléka
nastrouhaná kůra z 1 citronu
tuk a hrubá mouka na formu
vanilkový cukr (moučkový cukr) na posypání

Postup:

1. Žloutky utřeme do pěny s moučkovým cukrem a na kousky nakrájeným máslem
2. Přidáme měkký tvaroh s 5 až 7 lžícemi mléka, polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva, na jemno nastrouhanou citronovou kůru a vše dobře promícháme
3. Pak zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků se lžičkou cukru a nakonec lehce zapracujeme jablka nakrájená na kostičky a hrst omytých rozinek
4. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 170 °C dozlatova (asi 45 minut)
5. Po vychladnutí posypeme vanilkovým nebo moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy