REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vídeňský štrúdl

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto plněné opraženou strouhankou, rozinkami a ochucenými jablky, svinuté, potřené rozšlehaným vejcem, upečené dozlatova.


Ingredience:
1 kgjablek
500 glistového máslového těsta
60 gmásla
50 grozinek
1 ksvejce
1 ksskořicového cukru
5 lžicstrouhanky
1 lžícehnědého přírodního cukru
moučkový cukr
hladká mouka na pomoučení

Postup:

1. V pánvi na rozehřátém másle opražíme strouhanku do světle hněda
2. Omytá jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na tenké plátky, promícháme s přírodním i skořicovým cukrem a rozinkami
3. Z těsta na pomoučeném vále vyválíme dva obdélníky, každý posypeme opraženou strouhankou, poklademe jablky tak, aby okraje těsta zůstaly volné, svineme a oba konce pevně stiskneme
4. Položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 25 minut)
5. Hotový vychladlý štrúdl poprášíme moučkovým cukrem a rozkrájíme.

Doporučení:

Místo strouhanky můžeme těsto posypat nastrouhanými vlašskými ořechy nebo kokosem.

Poznámka:

Recept na listové máslové těsto najdete zde: Listové těsto máslové.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy