REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bavorský vanilkový krém

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krém z vajec, šlehačky a dalších ingrediencí podávaný s blumovou omáčkou.


Ingredience:
125 gsmetany ke šlehání
4 ksplátků želatiny
3 kssáčků vanilinového cukru
2 ksvajec
1 ksvanilkového lusku
2,5 dlmléka
tuk na vymazání formiček
voda
Na omáčku:
1 lžíceškrobové moučky
350 gnakrájených blum
30 gcukru krupice
2 kssáčků vanilinového cukru
několik kapek citronové šťávy
voda

Postup:

1. Plátky želatiny necháme nabobtnat v troše vody a mléko svaříme se zrníčky vyškrábanými z vanilkového lusku
2. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, po částech vmícháme svařené mléko a mícháme na mírném ohni do zhoustnutí (krém se nesmí vařit), krém přecedíme, ještě v horkém krému rozpustíme nabobtnalou želatinu a za občasného zamíchání necháme prochladnout
3. Pak vmícháme našlehanou smetanu a tuhý sníh z bílků, naplníme do vymazaných formiček a necháme ztuhnout v chladu
4. Vypeckované na malé kousky nakrájené blumy krátce povaříme s vanilinovými cukry, krupicovým cukrem a troškou vody, zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody, dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladnout
5. Krém vyklopíme z formiček a podáváme s omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy