REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Germknödel

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rakouské kynuté knedlíky plněné švestkovými povidly, sypané moučkovým cukrem a mletým mákem, polévané rozpuštěným máslem.


Ingredience:
500 ghrubé mouky
200 gšvestkových povidel
100 gmásla nebo margarínu
50 gcukru
150 mlmléka
1 balíčekinstantního droždí
2 ksvejce
citrónová kůra
špetka soli
Na zdobení:
rozpuštěné máslo
moučkový cukr
mletý mák

Postup:

1. Menší množství mouky promícháme s instantním droždím, do středu utvoříme dolík, do kterého dáme vejce, rozpuštěné máslo, teplé mléko, nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr a špetku soli
2. Vidličkou promícháme všechny ingredience a postupně přidáváme zbylou část mouky, hněteme ručně nebo pomocí robota
3. Dobře uhnětené těsto necháme nejlépe pod čistou utěrkou vykynout, až zdvojnásobí svůj objem
4. Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů, vytvoříme koule, v kterých vytvoříme důlky, do každého dáme větší množství švestkových povidel, otvory s marmeládou zacelíme a necháme dalších 20 minut kynout
5. Jednotlivé knedlíky zabalíme do gázy (čisté utěrky), zajistíme proti vypadnutí nějakým provázkem a ve vařící vodě knedlíky vaříme 8-10 minut
6. Knedlíky servírujeme posypané umletým mákem, moučkovým cukrem a polité rozpuštěným máslem.

Doporučení:

Tyto rakouské knedlíky mohou být samozřejmě připraveny i z čerstvého droždí; rozdrcenou kostku droždí dáme do důlku v mouce, přidáme 1/2 lžičky cukru, zalijeme asi 50 ml vlažného mléka a necháme stát asi 5 minut, než nám kvásek začne kvasit, dále pokračujeme dle výše uvedeného receptu.

Poznámka:

Knedlíky lze polévat i teplou sladkou vanilkovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy