REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynuté knedlíky s povidly a mákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky naplněné švestkovými povidly, servírované posypané mletým mákem smíchaným s cukrem, přelité rozpuštěným máslem.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
300 gšvestkových povidel promíchaných s rumem
50 gkrupicového cukru
50 gmásla + na polití
50 gmletého máku
15 gdroždí
2 ksvajec
50 mlmléka
1-2 lžícemoučkového cukru
špetka soli

Postup:

1. Do trochu zahřátého mléka vmícháme 1 lžičku cukru a rozdrobíme droždí
2. Necháme 10 minut vzejít kvásek a pak vmícháme polohrubou mouku, vejce, máslo, sůl, zbylé mléko i cukr a vymícháme hladké těsto, které necháme na teplém místě zdvojnásobit objem
3. Pak je rozdělíme na 6 dílů, každý dlaní rozplácneme do velikosti malého talířku, doprostřed dáme vždy velkou lžíci povidel a těsto spojíme tak, aby povidla nikde nevykukovala a nemohla vytéct a znovu necháme 20 minut kynout
4. V hrnci vyloženém pařáčkem přivedeme vodu k varu a v páře postupně uvaříme knedlíky – trvat to bude vždy zhruba 10-15 minut, pak uvařené knedlíky propícháme 5. Podáváme posypané mákem smíchaným s moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem a vanilkovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy