Polévka z vývaru, brambor, hovězího masa, slaniny a rajčat.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
400 g | brambor |
200 g | předního hovězího masa |
200 g | cibule |
200 g | rajčat |
80 g | slaniny |
40 g | hladké mouky |
1 ks | stroužku česneku |
malý kousek kůry z dobře omytého citrónu | |
mletá sladká paprika | |
mletý kmín | |
majoránka | |
vývar | |
sůl |
Postup:
1. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a zpěníme ji
2. Hrnec sundáme z plotýnky, vmícháme mletou papriku, mletý kmín, rozetřený česnek, citronovou kůru, vše zalijeme trochou vývaru a osolíme
3. Do polévky dáme spařená, oloupaná a na drobno nakrájená rajčata, maso nakrájené na malé kostičky a dusíme pod pokličkou asi 40 minut
4. Nakonec přidáme nakrájené na kostičky brambory, uvaříme je do poloměkka, vmícháme hladkou mouku rozkvedlanou v malém množství studené vody, podle potřeby doplníme vývarem a vaříme ještě nejméně 10 minut
5. Do hotové polévky vmícháme majoránku a polévku necháme přejít varem.