REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

studené omáčky, dipy, přelivy


Ostrá hořčicová omáčka

Dijonská hořčice promíchána s chilli, solí, octem, pepřem a zakysanou smetanou, vhodná především k pečeným nebo grilovaným masům.

Ostrá kapiová omáčka

Studená omáčka ke grilovaným masům.

Ostrá kečupová omáčka k pečeným masům

Tato ostrá omáčka z kostiček slaniny, medu, kečupu, worcesterské omáčky a chilli papriček se skvěle hodí k pečeným nebo i grilovaným masům, případně i k teplé uzenině.

Ostrá omáčka ke grilovaným masům

Ostrá omáčka ke grilovaným nebo pečeným masům, připravená z majonézy, zakysané smetany, červeného vína, ostrého kečupu, tabasca …

Ostrá rajčatová omáčka

Studená omáčka k rybám nebo plodům moře, také se skvěle hodí k uzenému a pečenému masu.

Ostrá španělská omáčka

Studená omáčka podávaná ke grilovaným masům.

Ostrý majonézový dip

Dip vhodný jako příloha k různě upraveným bramborám nebo grilované zelenině.

Ostrý thajský dip

Dip k čevabčiči z vepřového masa připravený z kari pasty, rajčatové passaty, kokosového krému, třtinového cukru, rybí omáčky a limetkové šťávy, v miskách ozdobený nasekanou chilli papričkou.

Ovocná omáčka II.

Omáčka používaná hlavně k sladkým teplým pokrmům.

Pálivá omáčka z paprik

Sterilovaná omáčka z paprik, feferonek, jablek a dalších ingrediencí.

Palivec

Skvělá ostrá sterilovaná směs z paprik, rajčat, cibule, feferonek a dalších surovin. Lze použít na topinky, pod maso, jako příloha k uzeninám atd.

Pařížská smetanová omáčka

Studená omáčka vhodná jako příloha k rajčatovým salátům.

Pažitková smetanová omáčka

Tato omáčka se skvěle hodí k okurkovému salátu a k salátu z ředkviček.

Pepřová omáčka

Pikantní kořeněná omáčka připravená z kořenové zeleniny, vývaru, bílého vína, koření a slaniny.

Pepřová omáčka k fondue

Studená omáčka namíchaná z jogurtu, smetany, sýra žervé a pepře.

Petrželkové pesto

Zelené pesto připravené z hladkolisté petrželky, nastrouhaného parmazánu a olivového oleje.

Petrželkový přeliv

Přeliv z nasekané petrželky, olivového oleje a dalších ingrediencí, vhodný k dochucení například pečeného kuřecího masa.

Pikantní dip s křenem pro toustový chléb

Jogurtový dip ochucený pepřem, solí, olivovým olejem a čerstvě nastrouhaným křenem, vhodný jako doplněk k opečeným toustům servírovaným k různým pečeným či grilovaným masům, případně i zelenině.

Pikantní kečupová omáčka

Studená omáčka vhodná na přípravu masového fondue.

Pikantní studené omáčka k rybám

Ochucená omáčka z majonézy a dalších ingrediencí skvělá ke grilovaným rybám.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy