Studená omáčka připravená z cuket, jogurtu, sýra a dalších ingrediencí.
Ingredience:
3 ks | středně velké cukety |
2 ks | stroužky česneku |
200 ml | bílého jogurtu |
100 g | sýra feta |
3 lžíce | olivového oleje |
1/2 lžičky | římského kmínu |
šťáva z půlky citrónu | |
špetka chilli | |
sůl | |
zelené a červené olivy |
Postup:
1. Očištěnou a ne větší kusy nakrájenou dužinu cukety uvaříme doměkka v mírně osolené vodě nebo jen v páře
2. Vodu slijeme a cuketu rozmačkáme na kaši
3. Přidáme bílý jogurt, rozdrcený nebo se solí utřený česnek, citrónovou šťávu, dochutíme chilli, pepřem a solí, vše důkladně promícháme
4. Vložíme na jemno nastrouhaný sýr feta a olivy bez pecek nakrájené nadrobno
5. Omáčku zlehka načechráme a dáme do ledničky vychladit.
Takto připravená omáčka je skvělá ke grilované nebo i čerstvé zelenině.