Tato cizokrajná omáčka je vhodná k zelenině jak grilované tak i dušené, pečivu, grilovanému libovému masu a rybě.
Ingredience:
Na 4 porce potřebujeme: | |
4 lžíce | tatarské omáčky (například: Hellmann‘s) |
3 lžíce | dýňových semínek |
1 lžíce | světlé sojové pasty Širo Miso |
1 lžíce | vinného octa |
1 lžíce | světlé sojové omáčky |
špetka cukru |
Postup:
1. Dýňová semínka velmi pozvolna a za stálého míchání opražíme nasucho na pánvi, jakmile jsou nafouklá, necháme je vystydnout a důkladně je rozdrtíme na prášek (nejlépe v hmoždíři)
2. V misce smícháme tatarskou omáčku, pastu Širo Miso, ocet, sojovou omáčku a dýňová semínka
3. Nakonec omáčku dochutíme špetkou cukru.