REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka na potírání pizzy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá studená omáčka na pizzu připravená ze spařených, oloupaných a prolisovaných rajčat, orestované cibule, česneku, olivového oleje a koření.


Ingredience:
1 kgvětších rajčat
3-4 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
2 lžíceolivového oleje
oregano
bazalka
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na dobře rozpáleném oleji
2. K opečené cibuli přidáme spařená rajčata bez slupky, která jsme ještě prolisovala přes sítko s většími oky
3. Promícháme a přidáme utřený nebo prolisovaný česnek, špetku soli, pepře, oregana a nakrájenou bazalku
4. Mírně podlijeme teplou vodu a dusíme dokud se rajčata úplně nerozvaří
5. Nakonec dle chuti dokořeníme
6. Po vychladnutí touto omáčkou potíráme korpusy pizzy, které dále zdobíme dle příslušných receptur či vlastní fantazie.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy