REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostrá kapiová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studená omáčka ke grilovaným masům.


Ingredience:
150 gzakysané smetany
150 gmajonézy
0,5 lžičkysardelové pasty
1 lžičkasladké mleté papriky
2 ksstroužky česneku
2 kssterilované kapie
3 ksmalé sterilované feferonky

Postup:

1. Kapii a feferonky nadrobno nakrájíme
2. Spolu s utřeným česnekem se solí, mletou paprikou, sardelovou pastou vmícháme do majonézy
3. Pak přidáme zakysanou smetanu, popř. zředíme trochou nálevu z kapie a necháme vychladit.

Doporučení:

– Používáme jako přílohu ke grilovanému kuřeti nebo karbenátkám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy