REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pálivá omáčka z paprik

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilovaná omáčka z paprik, feferonek, jablek a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kgčervené papriky
600 gpískového cukru
200 gčervených jablek
100 gfeferonek
150 mlocta
100 mlvody
1 lžícetmavých hořčičných semínek
1 lžičkasoli
1 kssáčku gelfixu extra 2:1

Postup:

1. V mlýnku na maso umeleme omyté, očištěné červené papriky i feferonky a oloupaná jádřinců zbavená jablka
2. Dáme do kastrolu, přidáme ocet, sůl, tmavá hořčičná semínka, vodu a pískový cukr smíchaný s gelfixem extra 2:
13. Uvedeme do varu a zvolna za stálého míchání vaříme 5 minut
4. Pak rozdělíme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut při 90 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy