REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nejlepší recepty z čerstvých jahod na jednom místě!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na území Čech se začaly jahody pěstovat poměrně pozdě, až v 19 století a to nejprve v okolí Neveklova na Benešovsku. O rozšíření jahod v Čechách se postaral Rudolf Strimpl. V roce 1896 si nechal od přítele z Ameriky poslat první sadbu polních jahod. Od té doby jahody v Česku zdomácněly. Čerstvé jahody, jako surovina, dnes patří neodmyslitelně do stovky skvělých receptů. My jsme pro vás vybrali pár těch TOP receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.


1.

Vyzkoušejte například tento tradiční francouzský dezert připravený z odpalovaného těsta nastříkaného na plech a upečeného dozlatova. Po vychladnutí se Eclairky naplní smetanovou náplní a jahodami, popráší se také moučkovým cukrem a ozdobí opět šlehačkou a jahodami.

Eclairky s jahodami – RECEPT ZDE!

 

2.

Z mascarpone, smetany, čokolády, jahod, cukru a dalších surovin připravený skleničkový dezert tří barev servírovaný dobře vychlazený.

Dezert do skleničky – čokoládový a tvarohový krém, jahodové pyré – RECEPT ZDE!

 

3.

Nepečený dortový korpus připravený rozmixováním datlí a ovesných vloček, dochucený kakaem, plněný tvarohem ochuceným citronovou šťávou a medem, druhým krémem připraveným z tvarohu a jahodového pyré.

Nepečený dort s citronovým a jahodovým tvarohovým krémem – RECEPT ZDE!

 

4.

Pyré z jahod, vody a moučkového cukru, základní recept na další využití. Skvělé je zamražené, nebo naopak teplé například na palačinky či jiné dezerty.

Jahodové pyré – základní recept – RECEPT ZDE!

 

5.

Také máte rádi kombinaci sladkého a kyselého? Vyzkoušejte rebarborový koláč z třeného těsta, ve kterém nechybí zralé jahody a příjemná chuť kokosu. Pečte z kvalitních a ideálně lokálních surovin.

Rebarborový koláč s jahodami – RECEPT ZDE!

 

6.

V tomto výběru rozhodně nesmí chybět tento recept, osvěžující mléčný nápoj s chutí a vůní po jahodách. Připravuje se z perlivé vody, zakysané smetany, cukru, citronové šťávy a samozřejmě také jahod.

Jahodový shake – RECEPT ZDE!

 

7.

A co jahodový dort? Ano! :)  Například tento recept. V troubě upečený piškotový korpus potřený smetanovou náplní, obložený kompotovanými jahodami, nakonec přelitý uvařeným, mírně prochladlým pudinkem připraveným ze dvou uvařených pudinků a šťávy z jahodového kompotu, dost nakonec ozdobený šlehačkou a ovocem.

Jahodový dort s ovocnou pudinkovou polevou – RECEPT ZDE!

 

8.

Jemné nekynuté knedlíky z tvarohového těsta plněné čerstvými jahodami, potom povařené ve vodě a sypané oblíbenou posypkou. Další z oblíbených receptů z naší databáze ReceptyOnLine.cz

Tvarohové knedlíky s jahodami II. – RECEPT ZDE!

 

9.

A máme tu další tip, na čerstvě uvařený zelený, černý nebo přímo jahodový čaj, vychlazený, servírovaný rozmixovaný spolu s čerstvými jahodami, lístky máty a ledem, podává se doslazený jahodovým sirupem a ozdobený kolečky citrónu a snítky máty.

Jahodový ledový čaj s mátou – RECEPT ZDE!

10.

Kopečky z tvarohového a jahodového želé, pěkně spojené, ztuhnuté ve vhodných miskách či formičkách. Další inspirace na zpracování čerstvých jahod.

Jahodovo-tvarohové želé kopečky – RECEPTY ZDE!

 

11.

A sladkou pomazánku z jahod jste již chutnali? Vyzkoušejte například tento recept. Jde o jednoduchou pomazánku z měkkého tvarohu, smetany na šlehání, cukru, citrónové šťávy a jahod nakrájených na malé kousky.

Jahodová pomazánka – RECEPT ZDE!

 

12.

A máme tu další skvělý recept a to na nadýchanou bublaninu ozdobenou čerstvými jahodami, hotovou pěkně posypanou moučkovým cukrem. Úžasný dezert například k ledové kávě.

Jahodová bublanina III. – RECEPT ZDE!

 

13.

Tento výběr skvělých vyzkoušených receptů by nebyl úplný bez nějakého chutného džemu a marmelády. Zde je tip na tradiční džem obohacený o bobulky červeného rybízu.

Jahodový džem s rybízem – RECEPT ZDE!

 

14.

Další varianta slavného italského nepečeného dezertu připraveného z cukrářských piškotů, mascarpone, želatiny, cukru, jahod a šlehačky.

Jahodové tiramisu III. – RECEPT ZDE!

 

15.

A jahodovou omáčku znáte? Vyzkoušejte například noky z tvarohu, vajec, krupičky a cukru uvařené ve vodě, servírované přelité právě jahodovou omáčkou ozdobenou smetanou.

Tvarohové noky s jahodovou omáčkou – RECEPT ZDE!

 

16.

Pro milovníky RAW pokrmů tu máme recept na sladké mlsání. Lahodný nepečený dort plný čerstvého ovoce a ořechů. Pro všechny, kdo chtějí mlsat s rozumem, vesele a zdravě.

Jahodovo-banánový raw dort – RECEPT ZDE!

 

17.

Marmeláda připravená povařením jahod, cukru, citronové šťávy a rumu. Další tip na jahodovou zavařeninu.

Jahodová marmeláda II. – RECEPT ZDE!

 

18.

Osvěžující sladké, přitom zdravé mlsání. Rozmixované jahody spolu s vínem a zmrzlinou, jednotlivé porce servírované s kopečkem zmrzliny, ozdobené jahodou a snítky máty.

Jahodový punč zmrzlinový – RECEPT ZDE!

 

19.

Pečená roláda z piškotového těsta, plněná krémem a jahodami. Další sladký dezert s jahodami.

Piškotová roláda s jahodami – RECEPT ZDE!

 

20.

Vyzkoušejte také čatní z jahod, meruňkového kompotu, cukru a dalších ingrediencí, skvělé k pečenému masu nebo dušenému masu.

Pikantní jahodové čatní – RECEPT ZDE!

 

21.

Jahodové cheesecake patří mezi oblíbené recepty jak ve světě, tak i u nás. Právě čerstvé jahody tomuto dezertu dodávají úžasný rozměr. Vyzkoušejte recept na tento dort ze smetanového sýra, jahod a dalších ingrediencí.

Jahodový cheesecake po Česku II. – RECEPT ZDE!

 

22.

Naprosto dokonalé jsou také jahody máčené v čokoládě. Máme tu recept na jahody máčené v čokoládě, zdobené bílou čokoládovou polevou.

Jahody v čokoládě – RECEPT ZDE!

 

23.

Ušlehaná smetana smíchaná s vanilkovým a moučkovým cukrem, promíchaná s rozmačkanými jahodami, zamrazená. Skvělý tip na zpracování čerstvých jahod.

Jahodová zmrzlina II. – RECEPT ZDE!

 

24.

A co tento speciální recept na studenou ovocnou polévku, znáte? Je to ovocná polévka servírovaná pěkně vychlazená, vhodná součást obědového menu především v letních měsících.

Jahodová polévka – RECEPT ZDE!

 

25.

Z ovocné jahodové šťávy lze připravit i sladký rosol. Velká dobrota vhodná jen tak, na mlsání, nebo jako součást nějakého chutného dezertu či poháru.

Jahodový rosol – RECEPT ZDE!

 

26.

A jeden odlehčený recept vhodný pro dietáře. Jde o lehký dezertní (dietní) salát z jahod, listů špenátu a červené řepy, dochucený sladko-kyselou zálivkou, doplněný o kousky sýru feta a nasekaných vlašských ořechů.

Salát s baby špenátem a jahodami – RECEPT ZDE!

 

Další vyzkoušené recepty s jahodami najdete v naší databázi například zde: Dorty, moučné pokrmy, sladké dezerty, Zmrzliny, poháry, šlehačky a mléčné výrobky … ale i v dalších kategoriích!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy