REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nejlepší recepty z čerstvých jahod na jednom místě!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na území Čech se začaly jahody pěstovat poměrně pozdě, až v 19 století a to nejprve v okolí Neveklova na Benešovsku. O rozšíření jahod v Čechách se postaral Rudolf Strimpl. V roce 1896 si nechal od přítele z Ameriky poslat první sadbu polních jahod. Od té doby jahody v Česku zdomácněly. Čerstvé jahody, jako surovina, dnes patří neodmyslitelně do stovky skvělých receptů. My jsme pro vás vybrali pár těch TOP receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.


1.

Vyzkoušejte například tento tradiční francouzský dezert připravený z odpalovaného těsta nastříkaného na plech a upečeného dozlatova. Po vychladnutí se Eclairky naplní smetanovou náplní a jahodami, popráší se také moučkovým cukrem a ozdobí opět šlehačkou a jahodami.

Eclairky s jahodami – RECEPT ZDE!

 

2.

Z mascarpone, smetany, čokolády, jahod, cukru a dalších surovin připravený skleničkový dezert tří barev servírovaný dobře vychlazený.

Dezert do skleničky – čokoládový a tvarohový krém, jahodové pyré – RECEPT ZDE!

 

3.

Nepečený dortový korpus připravený rozmixováním datlí a ovesných vloček, dochucený kakaem, plněný tvarohem ochuceným citronovou šťávou a medem, druhým krémem připraveným z tvarohu a jahodového pyré.

Nepečený dort s citronovým a jahodovým tvarohovým krémem – RECEPT ZDE!

 

4.

Pyré z jahod, vody a moučkového cukru, základní recept na další využití. Skvělé je zamražené, nebo naopak teplé například na palačinky či jiné dezerty.

Jahodové pyré – základní recept – RECEPT ZDE!

 

5.

Také máte rádi kombinaci sladkého a kyselého? Vyzkoušejte rebarborový koláč z třeného těsta, ve kterém nechybí zralé jahody a příjemná chuť kokosu. Pečte z kvalitních a ideálně lokálních surovin.

Rebarborový koláč s jahodami – RECEPT ZDE!

 

6.

V tomto výběru rozhodně nesmí chybět tento recept, osvěžující mléčný nápoj s chutí a vůní po jahodách. Připravuje se z perlivé vody, zakysané smetany, cukru, citronové šťávy a samozřejmě také jahod.

Jahodový shake – RECEPT ZDE!

 

7.

A co jahodový dort? Ano! :)  Například tento recept. V troubě upečený piškotový korpus potřený smetanovou náplní, obložený kompotovanými jahodami, nakonec přelitý uvařeným, mírně prochladlým pudinkem připraveným ze dvou uvařených pudinků a šťávy z jahodového kompotu, dost nakonec ozdobený šlehačkou a ovocem.

Jahodový dort s ovocnou pudinkovou polevou – RECEPT ZDE!

 

8.

Jemné nekynuté knedlíky z tvarohového těsta plněné čerstvými jahodami, potom povařené ve vodě a sypané oblíbenou posypkou. Další z oblíbených receptů z naší databáze ReceptyOnLine.cz

Tvarohové knedlíky s jahodami II. – RECEPT ZDE!

 

9.

A máme tu další tip, na čerstvě uvařený zelený, černý nebo přímo jahodový čaj, vychlazený, servírovaný rozmixovaný spolu s čerstvými jahodami, lístky máty a ledem, podává se doslazený jahodovým sirupem a ozdobený kolečky citrónu a snítky máty.

Jahodový ledový čaj s mátou – RECEPT ZDE!

10.

Kopečky z tvarohového a jahodového želé, pěkně spojené, ztuhnuté ve vhodných miskách či formičkách. Další inspirace na zpracování čerstvých jahod.

Jahodovo-tvarohové želé kopečky – RECEPTY ZDE!

 

11.

A sladkou pomazánku z jahod jste již chutnali? Vyzkoušejte například tento recept. Jde o jednoduchou pomazánku z měkkého tvarohu, smetany na šlehání, cukru, citrónové šťávy a jahod nakrájených na malé kousky.

Jahodová pomazánka – RECEPT ZDE!

 

12.

A máme tu další skvělý recept a to na nadýchanou bublaninu ozdobenou čerstvými jahodami, hotovou pěkně posypanou moučkovým cukrem. Úžasný dezert například k ledové kávě.

Jahodová bublanina III. – RECEPT ZDE!

 

13.

Tento výběr skvělých vyzkoušených receptů by nebyl úplný bez nějakého chutného džemu a marmelády. Zde je tip na tradiční džem obohacený o bobulky červeného rybízu.

Jahodový džem s rybízem – RECEPT ZDE!

 

14.

Další varianta slavného italského nepečeného dezertu připraveného z cukrářských piškotů, mascarpone, želatiny, cukru, jahod a šlehačky.

Jahodové tiramisu III. – RECEPT ZDE!

 

15.

A jahodovou omáčku znáte? Vyzkoušejte například noky z tvarohu, vajec, krupičky a cukru uvařené ve vodě, servírované přelité právě jahodovou omáčkou ozdobenou smetanou.

Tvarohové noky s jahodovou omáčkou – RECEPT ZDE!

 

16.

Pro milovníky RAW pokrmů tu máme recept na sladké mlsání. Lahodný nepečený dort plný čerstvého ovoce a ořechů. Pro všechny, kdo chtějí mlsat s rozumem, vesele a zdravě.

Jahodovo-banánový raw dort – RECEPT ZDE!

 

17.

Marmeláda připravená povařením jahod, cukru, citronové šťávy a rumu. Další tip na jahodovou zavařeninu.

Jahodová marmeláda II. – RECEPT ZDE!

 

18.

Osvěžující sladké, přitom zdravé mlsání. Rozmixované jahody spolu s vínem a zmrzlinou, jednotlivé porce servírované s kopečkem zmrzliny, ozdobené jahodou a snítky máty.

Jahodový punč zmrzlinový – RECEPT ZDE!

 

19.

Pečená roláda z piškotového těsta, plněná krémem a jahodami. Další sladký dezert s jahodami.

Piškotová roláda s jahodami – RECEPT ZDE!

 

20.

Vyzkoušejte také čatní z jahod, meruňkového kompotu, cukru a dalších ingrediencí, skvělé k pečenému masu nebo dušenému masu.

Pikantní jahodové čatní – RECEPT ZDE!

 

21.

Jahodové cheesecake patří mezi oblíbené recepty jak ve světě, tak i u nás. Právě čerstvé jahody tomuto dezertu dodávají úžasný rozměr. Vyzkoušejte recept na tento dort ze smetanového sýra, jahod a dalších ingrediencí.

Jahodový cheesecake po Česku II. – RECEPT ZDE!

 

22.

Naprosto dokonalé jsou také jahody máčené v čokoládě. Máme tu recept na jahody máčené v čokoládě, zdobené bílou čokoládovou polevou.

Jahody v čokoládě – RECEPT ZDE!

 

23.

Ušlehaná smetana smíchaná s vanilkovým a moučkovým cukrem, promíchaná s rozmačkanými jahodami, zamrazená. Skvělý tip na zpracování čerstvých jahod.

Jahodová zmrzlina II. – RECEPT ZDE!

 

24.

A co tento speciální recept na studenou ovocnou polévku, znáte? Je to ovocná polévka servírovaná pěkně vychlazená, vhodná součást obědového menu především v letních měsících.

Jahodová polévka – RECEPT ZDE!

 

25.

Z ovocné jahodové šťávy lze připravit i sladký rosol. Velká dobrota vhodná jen tak, na mlsání, nebo jako součást nějakého chutného dezertu či poháru.

Jahodový rosol – RECEPT ZDE!

 

26.

A jeden odlehčený recept vhodný pro dietáře. Jde o lehký dezertní (dietní) salát z jahod, listů špenátu a červené řepy, dochucený sladko-kyselou zálivkou, doplněný o kousky sýru feta a nasekaných vlašských ořechů.

Salát s baby špenátem a jahodami – RECEPT ZDE!

 

Další vyzkoušené recepty s jahodami najdete v naší databázi například zde: Dorty, moučné pokrmy, sladké dezerty, Zmrzliny, poháry, šlehačky a mléčné výrobky … ale i v dalších kategoriích!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

26 nejlepších receptů z houbařské kuchařky – TOP recepty na zpracování a přípravu hub

Ty nejlepší houbařské recepty z naší databáze webu ReceptyOnLine.cz pro inspiraci na jednom místě. Vybrali jsme pro vás klasické, ale i méně známé recepty na zpracování a úpravu hub. Vyzkoušené, oblíbené recepty na naložení a zavaření hub, ale také recepty na jejich tepelné zpracování. Prostě TOP recepty na houby 26x jinak!

číst dále ...

Vaření s dětmi: Proč je důležité zapojovat děti už od útlého věku a co všechno je díky tomu naučíme?

Zapojte své nejmenší do přípravy snídaní, obědů i večeří. Je to nejen nová výzva, ale také cenná aktivita, díky které si děti už v mládí osvojí řadu důležitých dovedností. A co víc, naučíte je jíst zdravě a vyváženě. Vaření je základní dovedností, kterou si děti ponesou i do dospělosti. Pomáhá jim rozumět potravinám, výživě a základním dovednostem v kuchyni. Kromě toho se učí matematiku a vědu při měření ingrediencí a při hlídání teploty a času. Malí pomocníci také rozvíjejí své jemné a hrubé motorické dovednosti při krájení, míchání, tvarování a přípravě jídel. Tyto dovednosti jsou zásadní pro koordinaci ruky a oka.

číst dále ...

Tradiční, ale přesto moderní. Těchto pět odrůd vína patří mezi naši nesmrtelnou klasiku, která ale pořád překvapuje

Odměňujete se víkendem na jižní Moravě nebo ve vinařských Čechách, kde si můžete dopřát svěží víno z místního vinařství? Případně máte svůj večerní rituál se sklenkou našeho vína? A pochutnáváte si spíše na módních výstřelcích, nebo vsázíte na klasiku tradičních odrůd, z kterých však naši šikovní vinaři dokáží vytvořit trendy zázraky? Nejste si jisti, které ty tradiční odrůdy vlastně jsou? Pojďme si je představit.

číst dále ...

Zázračná červená řepa

Červená řepa získává v současné české kuchyni stále větší oblibu. Někomu ji však v mládí neznechutili. Za socialismu, ve školní jídelně, bývala často jako jediná příloha ke školním obědům. Nejvíce je oblíbená v Polsku, na Ukrajině, ale také Rusku a Bělorusku a pobaltských státech. Bez červené řepy klasický boršč prostě neuděláte. Oblibu si získala i jako známý prostředek k posílení imunitního systému a bohatá zásobárna přírodních látek, bránících, kromě jiného, vzniku rakoviny. Zatím se to však bezpečně nepodařilo prokázat, jak tvrdí lidová léčitelství v mnoha státech bývalého východního bloku.

číst dále ...

Žlutá řepa

Při vyslovení slova řepa nás hned napadne červená řepa, řepa cukrovka, nebo krmná řepa. V posledních letech se však objevuje v řetězcích a na farmářských trzích, na zahrádkách u drobných pěstitelů žlutá řepa, někdy nazývaná také zlatá řepa. Není tak běžná jako její příbuzná červená řepa, má ale řadu předností. Je jemnější a sladší, při vaření pak nepouští červenou šťávu, nezbarví vám nádobí, ruce ani oblečení, kuchyň a ani vaše děti.

číst dále ...

Olivy: Španělský klenot i zdravá delikatesa

Olivy jsou jedním z nejcharakterističtějších pokrmů středomořské kuchyně a postupem času si našly své místo i v českých domácnostech. Tyto malé kulaté plody jsou nejen lahodným doplňkem spousty jídel, ale také mají mnoho zdravotních benefitů.

číst dále ...

Chcete si upéct domácí chléb? Nebojte se kombinovat mouky, poradíme jak

Znáte ten pocit, když dostanete chuť na čerstvý křupavý chléb, ale není, kam si pro něj zrovna doběhnout? Právě v tu chvíli přichází na řadu chlebové směsi, které jsou vyladěné do posledního zrnka mouky a můžete je snadno vytáhnout ze skříně. A pokud zrovna žádnou chlebovou směs doma nemáte, můžete si mouky na domácí chléb samozřejmě nakombinovat i sami podle své chuti a požadavků.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy