REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nejlepší recepty z čerstvých jahod na jednom místě!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na území Čech se začaly jahody pěstovat poměrně pozdě, až v 19 století a to nejprve v okolí Neveklova na Benešovsku. O rozšíření jahod v Čechách se postaral Rudolf Strimpl. V roce 1896 si nechal od přítele z Ameriky poslat první sadbu polních jahod. Od té doby jahody v Česku zdomácněly. Čerstvé jahody, jako surovina, dnes patří neodmyslitelně do stovky skvělých receptů. My jsme pro vás vybrali pár těch TOP receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.


1.

Vyzkoušejte například tento tradiční francouzský dezert připravený z odpalovaného těsta nastříkaného na plech a upečeného dozlatova. Po vychladnutí se Eclairky naplní smetanovou náplní a jahodami, popráší se také moučkovým cukrem a ozdobí opět šlehačkou a jahodami.

Eclairky s jahodami – RECEPT ZDE!

 

2.

Z mascarpone, smetany, čokolády, jahod, cukru a dalších surovin připravený skleničkový dezert tří barev servírovaný dobře vychlazený.

Dezert do skleničky – čokoládový a tvarohový krém, jahodové pyré – RECEPT ZDE!

 

3.

Nepečený dortový korpus připravený rozmixováním datlí a ovesných vloček, dochucený kakaem, plněný tvarohem ochuceným citronovou šťávou a medem, druhým krémem připraveným z tvarohu a jahodového pyré.

Nepečený dort s citronovým a jahodovým tvarohovým krémem – RECEPT ZDE!

 

4.

Pyré z jahod, vody a moučkového cukru, základní recept na další využití. Skvělé je zamražené, nebo naopak teplé například na palačinky či jiné dezerty.

Jahodové pyré – základní recept – RECEPT ZDE!

 

5.

Také máte rádi kombinaci sladkého a kyselého? Vyzkoušejte rebarborový koláč z třeného těsta, ve kterém nechybí zralé jahody a příjemná chuť kokosu. Pečte z kvalitních a ideálně lokálních surovin.

Rebarborový koláč s jahodami – RECEPT ZDE!

 

6.

V tomto výběru rozhodně nesmí chybět tento recept, osvěžující mléčný nápoj s chutí a vůní po jahodách. Připravuje se z perlivé vody, zakysané smetany, cukru, citronové šťávy a samozřejmě také jahod.

Jahodový shake – RECEPT ZDE!

 

7.

A co jahodový dort? Ano! :)  Například tento recept. V troubě upečený piškotový korpus potřený smetanovou náplní, obložený kompotovanými jahodami, nakonec přelitý uvařeným, mírně prochladlým pudinkem připraveným ze dvou uvařených pudinků a šťávy z jahodového kompotu, dost nakonec ozdobený šlehačkou a ovocem.

Jahodový dort s ovocnou pudinkovou polevou – RECEPT ZDE!

 

8.

Jemné nekynuté knedlíky z tvarohového těsta plněné čerstvými jahodami, potom povařené ve vodě a sypané oblíbenou posypkou. Další z oblíbených receptů z naší databáze ReceptyOnLine.cz

Tvarohové knedlíky s jahodami II. – RECEPT ZDE!

 

9.

A máme tu další tip, na čerstvě uvařený zelený, černý nebo přímo jahodový čaj, vychlazený, servírovaný rozmixovaný spolu s čerstvými jahodami, lístky máty a ledem, podává se doslazený jahodovým sirupem a ozdobený kolečky citrónu a snítky máty.

Jahodový ledový čaj s mátou – RECEPT ZDE!

10.

Kopečky z tvarohového a jahodového želé, pěkně spojené, ztuhnuté ve vhodných miskách či formičkách. Další inspirace na zpracování čerstvých jahod.

Jahodovo-tvarohové želé kopečky – RECEPTY ZDE!

 

11.

A sladkou pomazánku z jahod jste již chutnali? Vyzkoušejte například tento recept. Jde o jednoduchou pomazánku z měkkého tvarohu, smetany na šlehání, cukru, citrónové šťávy a jahod nakrájených na malé kousky.

Jahodová pomazánka – RECEPT ZDE!

 

12.

A máme tu další skvělý recept a to na nadýchanou bublaninu ozdobenou čerstvými jahodami, hotovou pěkně posypanou moučkovým cukrem. Úžasný dezert například k ledové kávě.

Jahodová bublanina III. – RECEPT ZDE!

 

13.

Tento výběr skvělých vyzkoušených receptů by nebyl úplný bez nějakého chutného džemu a marmelády. Zde je tip na tradiční džem obohacený o bobulky červeného rybízu.

Jahodový džem s rybízem – RECEPT ZDE!

 

14.

Další varianta slavného italského nepečeného dezertu připraveného z cukrářských piškotů, mascarpone, želatiny, cukru, jahod a šlehačky.

Jahodové tiramisu III. – RECEPT ZDE!

 

15.

A jahodovou omáčku znáte? Vyzkoušejte například noky z tvarohu, vajec, krupičky a cukru uvařené ve vodě, servírované přelité právě jahodovou omáčkou ozdobenou smetanou.

Tvarohové noky s jahodovou omáčkou – RECEPT ZDE!

 

16.

Pro milovníky RAW pokrmů tu máme recept na sladké mlsání. Lahodný nepečený dort plný čerstvého ovoce a ořechů. Pro všechny, kdo chtějí mlsat s rozumem, vesele a zdravě.

Jahodovo-banánový raw dort – RECEPT ZDE!

 

17.

Marmeláda připravená povařením jahod, cukru, citronové šťávy a rumu. Další tip na jahodovou zavařeninu.

Jahodová marmeláda II. – RECEPT ZDE!

 

18.

Osvěžující sladké, přitom zdravé mlsání. Rozmixované jahody spolu s vínem a zmrzlinou, jednotlivé porce servírované s kopečkem zmrzliny, ozdobené jahodou a snítky máty.

Jahodový punč zmrzlinový – RECEPT ZDE!

 

19.

Pečená roláda z piškotového těsta, plněná krémem a jahodami. Další sladký dezert s jahodami.

Piškotová roláda s jahodami – RECEPT ZDE!

 

20.

Vyzkoušejte také čatní z jahod, meruňkového kompotu, cukru a dalších ingrediencí, skvělé k pečenému masu nebo dušenému masu.

Pikantní jahodové čatní – RECEPT ZDE!

 

21.

Jahodové cheesecake patří mezi oblíbené recepty jak ve světě, tak i u nás. Právě čerstvé jahody tomuto dezertu dodávají úžasný rozměr. Vyzkoušejte recept na tento dort ze smetanového sýra, jahod a dalších ingrediencí.

Jahodový cheesecake po Česku II. – RECEPT ZDE!

 

22.

Naprosto dokonalé jsou také jahody máčené v čokoládě. Máme tu recept na jahody máčené v čokoládě, zdobené bílou čokoládovou polevou.

Jahody v čokoládě – RECEPT ZDE!

 

23.

Ušlehaná smetana smíchaná s vanilkovým a moučkovým cukrem, promíchaná s rozmačkanými jahodami, zamrazená. Skvělý tip na zpracování čerstvých jahod.

Jahodová zmrzlina II. – RECEPT ZDE!

 

24.

A co tento speciální recept na studenou ovocnou polévku, znáte? Je to ovocná polévka servírovaná pěkně vychlazená, vhodná součást obědového menu především v letních měsících.

Jahodová polévka – RECEPT ZDE!

 

25.

Z ovocné jahodové šťávy lze připravit i sladký rosol. Velká dobrota vhodná jen tak, na mlsání, nebo jako součást nějakého chutného dezertu či poháru.

Jahodový rosol – RECEPT ZDE!

 

26.

A jeden odlehčený recept vhodný pro dietáře. Jde o lehký dezertní (dietní) salát z jahod, listů špenátu a červené řepy, dochucený sladko-kyselou zálivkou, doplněný o kousky sýru feta a nasekaných vlašských ořechů.

Salát s baby špenátem a jahodami – RECEPT ZDE!

 

Další vyzkoušené recepty s jahodami najdete v naší databázi například zde: Dorty, moučné pokrmy, sladké dezerty, Zmrzliny, poháry, šlehačky a mléčné výrobky … ale i v dalších kategoriích!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Jedinečné dubnové recepty, které potěší celou rodinu

Čeho není nikdy dost? Nových receptů! Na duben si pro vás Akademie kvality připravila výživné pokrmy plné bílkovin, vitaminů a minerálů. Nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale zároveň podpoří imunitu. V každém z nich bude minimálně jedna z těchto surovin: vejce, slanina, máslo, jogurt nebo pečivo. Typické snídaňové ingredience, které jsou ovšem využitelné i k obědu, večeři a svačině. A nezapomínejte, že se chuť pokrmu odvíjí od kvality použitých surovin. S jejich výběrem mohou pomoci loga kvality, jakými jsou např. Klasa a Regionální potravina.

číst dále ...

Velikonoční menu může být pestré! Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evropy

Velikonoce nemusí být jen o kuřeti s nádivkou a sladkém beránkovi, i když je máme všichni rádi. Občas se vyplatí experimentovat a pustit do kuchyně čerstvý vítr. A jaro je k tomu přímo stvořené. Co třeba oprášit starý český zvyk a připravit na Velký pátek pokrm z ryby? I v mnoha evropských zemích je velikonoční kuchyně plná výtečných jídel, které stojí za to ochutnat. Naláká vás italský koláč se špenátem nebo dorůžova upečené jehněčí stehýnko po francouzsku? Autentičnost kulinářského zážitku ještě podpořte lokálními nápoji a nudit se nebudete!

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Nejlepší řízky na světě? Smažené na řepkovém oleji!

Vepřový, telecí, kuřecí či vídeňský, který je ten nejlepší? Láska k řízkům nezná u Čechů hranic. Stejně tak i způsoby jejich přípravy. Nejčastěji je připravujeme na oleji, sádle či másle. Která z těchto variant je ale nejzdravější?

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy