REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodové pyré – základní recept

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pyré z jahod, vody a moučkového cukru, základní recept na další využití. Skvělé je zamražené, nebo naopak teplé například na plačinky či jiné dezerty.


Ingredience:
300 gjahod
100 gmoučkového cukru
100 mlvody
vhodné skleničky s víčkem

Postup:
  1. V kastrůlku svaříme moučkový cukr se 100 ml vody, přidáme očištěné, omyté jahody, krátce povaříme
  2. Sundáme ze zdroje tepla a ještě horké rozmixujeme tyčovým ponorným mixérem
  3. Teplé dáváme do skleniček, které uzavřeme a necháme dnem vzhůru úplně vychladnout.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy