Jablíčka, švestky, jahody, meruňky i hrušky – popusťte uzdu své představivosti a zkombinujte různé druhy ovoce, které vaše děti milují. Výborná je například kombinace jablek s mrkví nebo dýní. Uvidíte, že po přesnídávce se jen zapráší.
Ingredience:
1 kg | bio jablek |
200 g | bio ovoce na příchuť, doporučujeme mrkev |
1 l | vody |
vyvařené zavařovací sklenice |
Postup:
- Očištěná jablka, zbavená jádřinců a nakrájená na malé kousky, přidáme do hrnce s malým množstvím vody a rozvaříme je. Vaření zabere asi 20 minut.
- Do menšího hrnce přidáme ovoce na dochucení, které taktéž rozvaříme a posléze propasírujeme přes síto.
- Směs přidáme k jablkům a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme a podle chuti přidáme cukr nebo jiné sladidlo.
- Následně pyré přidáme do vyvařených sklenic a přidáme do hrnce s vodou. Zavařujme asi při 80 °C po dobu 20 minut.
- Hotové přesnídávky obrátíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a skladujeme v chladu.
Recept k článku: Lahůdka pro děti i dospělé. Připravte si domácí pyré
Kedlubnovo pórková pomazánka
Křupavá bageta s tuňákem Rio Mare, zastřeným křepelčím vajíčkem a salátem