REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křupavá bageta s tuňákem Rio Mare, zastřeným křepelčím vajíčkem a salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept Jakuba Chlada, který tímto receptem vybojoval třetí místo v druhém ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare.


Ingredience:
Suroviny (4 porce):
4 ksplátky cereální bagety
4 kskřepelčích vajíček
120 gtuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě
100 gcherry rajčat
80 gfazolí v nálevu
60 grukoly
Na zálivku:
40 gtuňákového krému Rio Mare Paté
1 lžíceextra panenského olivového oleje Monini
1 lžičkabalzamikového octu Ponti
1 lžičkadijónské hořčice
1 lžičkamléka
1 lžičkamedu
ocet a voda na zastřené vejce

Postup:

1. Šikmým řezem ukrojíme z bagety 4 delší plátky, silné asi 1 cm a lehce je potřeme olivovým olejem a opečeme v troubě
2. Připravíme dresink: do medu, hořčice, balzamikového octu, metlou zašleháme olej a tuňákový krém, zjemníme mlékem
3. Nakrájená rajčata smícháme se scezenými fazolemi a dresinkem
4. Nakonec do salátu zlehka vmícháme očištěnou rukolu
5. V horké vodě (asi 90 °C) s octem připravíme obvyklým způsobem zastřené vejce
6. Na plátky opečené bagety navrstvíme salát s kousky tuňáka a položíme vajíčko.

Doporučení:

Příprava zastřených vajíček, recept zde: Zastřená vejce.

Poznámka:

Recept z článku soutěže Svačina roku s Rio Mare: Druhý ročník soutěže Svačina roku s Rio Mare ovládl Ondřej Beneš z Pardubic.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy