REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné pyré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základ jablečného sirupu nebo zavařenin.


Ingredience:
2 kg a vícejablek
voda
hrnec
sítko

Postup:

1. Jablka dobře umyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do studené vody, aby nezhnědly
2. Pak je přendáme do většího hrnce, podlijme vodou, aby byly jablka potopeny do 1/
4 a vaříme bez míchání 10 minut, dokud jablka nezměknou
3. Částečně vychladlé propasírujeme přes sítko, vznikne nám jablkové pyré plné pektinů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy