REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní jahodové čatní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čatní z jahod, meruňkového kompotu, cukru a dalších ingrediencí, skvělé k pečenému masu nebo dušenému masu.


Ingredience:
750 gjahod
400 gmeruňkového kompotu
100 gmoučkového cukru
1 lžičkahořčičných semínek
200 mlčerveného octa
4 kshřebíčků
2 kscibule
1 kscelé skořice

Postup:

1. Přebrané jahody zbavíme stopek, opláchneme a nakrájíme na nudličky
2. Meruňky scedíme a rozkrájíme
3. Do kastrolu dáme jahody, meruňky, přidáme ocet, oloupané na drobno nakrájené cibule, hořčičná semínka, moučkový cukr, skořici a hřebíčky
4. Na mírném ohni za občasného promíchání povaříme asi 30 minut, ještě horké naplníme do vymytých skleniček, které uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru, dokud nevychladnou.

Doporučení:

Podáváme k pečenému nebo dušenému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy