REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní okurkové čatní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutné čatní ke grilovaným masům.


Ingredience:
1 kgsalátových okurek
400 gcukru
250 gšalotky
20 gstrouhaného zázvoru
3 ksčervených chilli papriček
200 mlvinného octa
200 mlvody
1 lžícehořčičných semínek
několik snítek kopru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Okurky oloupeme, rozpůlíme, lžící vydlabeme jádra a nakrájíme na nudličky
2. Oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky, kopr nasekáme na jemno a chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme na drobno
3. V hrnci přivedeme k varu 200 ml vody s octem, přidáme chilli papričky, šalotku, na jemno nastrouhaný zázvor, cukr, hořčičná semínka a chvíli vaříme
4. Pak přidáme okurky, kopr, osolíme, opepříme a dále vaříme ještě asi 3 minuty, necháme vychladnout a ještě asi 2 hodiny stát
5. Hotovým čatním naplníme čistě vymyté sklenice, uzavřeme a dáme do chladničky, kde vydrží až 3 týdny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy