REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní švestkové čatní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ostřejší čatní se hodí k sýrům, ale můžeme ho podávat i ke grilovaným masům nebo k uzené šunce.


Ingredience:
900 gšvestek
140 grozinek
70 ghnědého třtinového cukru
3 ksšalotek
1 kssnítky tymiánu
220 mlpomerančové šťávy
100 mlsuchého červeného vína
1/2 lžícemletého chilli
kousek celé skořice
5 cm čerstvého zázvoru

Postup:

1. Do širšího kastrolu dáme omyté vypeckované švestky, oloupané na jemno nakrájené šalotky, na jemno nastrouhaný zázvor, omyté rozinky, kousek celé skořice, třtinový cukr, mleté chilli, snítku tymiánu, přilijeme červené víno a pomerančovou šťávu
2. Vše přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 40-45 minut, až švestky změknou za občasného promíchání, ke konci častěji
3. Čatní je hotové ve chvíli, kdy mírně zhoustne, ale přitom je stále tekuté
4. Servírujeme ihned nebo přelijeme do čistých teplých sklenic, uzavřeme a v ledničce vydrží 2-3 měsíce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy