REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatové čatní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozvařená rajčata s kořením a francouzskou hořčicí.


Ingredience:
2 kgrajčat
60 gcukru
2 ksvelké cibule
10 kscelých pepřů
5 kszrnek nového koření
2 kshřebíčku
1 ksbobkového listu
1 kskousek zázvoru
1 lžičkamleté pálivé papriky
2 lžícefrancouzské hořčice
2 dclocta
sůl

Postup:

1. Omytá a oloupaná rajčata nakrájíme na čtvrtky
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zeleninu dáme do kastrolu a rozvaříme doměkka spolu s kořením
3. Zahorka prolisujeme, nalijeme opět do kastrolu, přidáme hořčici, cukr, ocet a sůl a za stálého míchání vaříme, až čatní zhoustne
4. Horké plníme do sklenic, uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru, dokud nevychladnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy