REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatové čatní II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozvařená rajčata s cibulí, jablky, zázvorem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
100 gčerstvého zázvoru
1 lžičkakardamomu
1 lžičkasoli
3 lžícepískového cukru
2 lžíceolivového oleje
3 kscibule
3 ksjablek
1/4 lvody
2 dlvinného octa
hrst čerstvé bazalky
1 kgrajčat

Postup:

1. Cibule oloupeme, rajčata omyjeme, jablka zbavíme jádřinců a vše nakrájíme na kousky a dáme do hrnce
2. Přidáme oloupaný zázvor nakrájený na nudličky, osolíme, ochutíme rozdrceným kardamomem, podlijeme vodou a dusíme 15-20 minut
3. Pak asi 1/
2 směsi propasírujeme přes síto, vrátíme zpět do hrnce, přidáme cukr, na drobno nasekanou bazalku, ocet, olivový olej a za stálého míchání několik minut povaříme
4. Můžeme hned podávat nebo ještě horké nalít do čistě vymytých sklenic, uzavřít a otočit dnem vzhůru, dokud nevychladnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy