REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….


1.

Začneme s klasikou, tedy s velikonočním beránkem. Na sladké beránky existuje stovky receptů, každý je jiný, většina je skvělá. Zkuste náš tip na klasického velikonočního beránka z piškotového těsta.

Velikonoční beránek z piškotového těsta – RECEPT ZDE!

 

2.

Velikonoční nádivka z kopřiv a dalších dobrot rozhodně nesmí chybět v žádném tradičním velikonočním menu. Tento recept jsme nejen vyzkoušeli, ale nádivka je tak dobrá, že ji žena pravidelně peče každý rok!

Kopřivová velikonoční nádivka – RECEPT ZDE!

 

3.

Pokud máte rádi vykrajované drobnější perníčky zdobené například cukrovou polevou, tady je recept na perníčky, které jsou velice dobré a po krátkém odležení jistě přijdou vhod i například jako součást velikonoční tabule.

Velikonoční perníčky – RECEP ZDE!

 

4.

A pokračujeme dále ve sladkém, tedy konkrétně ve sladkém velikonočním pečivu, věnci, který se dekoruje velikonočními vejci uprostřed. Skvěle chutná, dá se jíst jen tak, nebo například s máslem a marmeládou a skvělou kávou.

Velikonoční věnec II. – RECPT ZDE!

 

5.

Dalším klasickým velikonočním receptem je jistě sekaná, nejlépe plněná vejci. Nejen že je velice dekorativní, ale k velikonocům rozhodně patří. My tu máme další z vyzkoušených receptů, který doma pravidelně děláme.

Velikonoční sekaná plněná vejci – RECEPT ZDE!

 

6.

A máme tu náš další tip, tentokrát na sladký velikonoční mazanec, který patří mezi tradiční sladké pečivo pečené právě na Velikonoce. Pokud nemáte doma ten váš osvědčený recept na velikonoční mazanec, rozhodně musíte vyzkoušet tento recept!

Velikonoční mazanec s ovocem – “RECEPT ZDE!”

 

7.

Jak jste na tom s tlačenkami? A co vaječná, ta vám chutná? Ano, i vaječné tlačenky patří dlouhodobě k oblíbeným pokrmům servírovaným i v daleké minulosti při velikonočních oslavách u nás v Česku. A já osobně tedy vaječnou tlačenku mohu. :)

Vaječná tlačenka z formiček – “RECEPT ZDE!”

 

8.

Pokud mluvíme o tradicích, tak jidáše patří rozhodně mezi tradiční velikonoční pečivo. My tu pro vás máme opět jeden z vyzkoušených receptů, který funguje!

Jidáše II. – “RECEPT ZDE”

 

9.

Inspirujte se tímto naším dalším receptem. Nejde o velkou gastronomii, spíše o nápad, jak naservírovat dětem vajíčka, tedy vtipně a originálně. Takoví to ptáčci většinou zmiznou z velikonoční tabule jako první. Dají se také použít jako předkrm, který potěší i dospěláky!

Vaječní ptáčci – “RECEPT ZDE!”

 

10.

Poměrně nedávno do naší databáze receptů přibyl i tento recept původem z webu www.pecenijeradost.cz, který nám byl poskytnut díky spolupráci mezi námi a jmenovaným webem. Velmi nás zaujal a tak jsme ho vyzkoušeli. Okamžitě se zařadil do našich oblíbených receptů a tak nesmí chybět ani v tomto výčtu našich nejoblíbenějších velikonočních receptů.

Velikonoční vajíčka z bábovek – “RECEPT ZDE!”

 

11.

Samé sladké! Tak sem dáme nějaký recept pro masožravce. :) Co tak králík? K velikonocům rozhodně patří a tak neohrnujte nad ním nos. Pokud se dobře připraví, rozhodně patří mezi skvělé pochutiny české kuchyně.

Velikonoční králík na rozmarýnu – “RECEPT ZDE!”

 

12.

Také masové rolády patří neodmyslitelně nejen k české kuchyni, ale také právě na velikonoční menu. Jsou oblíbené, plátky rolády jsou velice dekorativní a rozhodně většinu domácích, ale i hostů strávníků neurazí, spíše naopak!

Velikonoční kuřecí roláda – “RECEPT ZDE!”

 

13.

Báječné sladké trhance s jablky se také skvěle hodí k velikonocům. Vyzkoušejte například tento osvědčený recept, sladké mlsání, možnou chutnou těčku vašeho velikonočního menu.

Trhanec nasladko s jablíčky – “RECEPT ZDE!”

 

14.

Tradiční velikonoční jehněčí hřbet s kuskusem – “RECEPT ZDE!”

 

15.

V období Velikonoc bude rovněž i vajíček a kraslic všude požehnaně. Vejce je znakem znovuzrození, života, ale i červené barvení jako krev Krista. Největší otázkou ovšem každý rok je: Co s vykoledovanými vajíčky?. Odpověď bývá jednoduchá. Připravte z nich pomazánku.

Velikonoční vajíčková pomazánka – “RECEPT ZDE!”

 

16.

Tvarohový dort upečený v troubě buď v jedné větší formě, nebo v několika menších formičkách, ochucený, kromě cukru, kandovaným ovocem. Další skvělý dezert do velikonočního menu.

Tvarohový velikonoční dezert s kandovaným ovocem – “RECEPT ZDE!”

 

17.

Nakynuté těsto vymodelované do tvaru velikonočních zajíců, upečené v troubě potřené rozšlehaným vejcem a ocásky posypané bílým sezamovým semínkem. Skvěle chutrnají a jsou také velice dekorativní.

Kynutí velikonoční zajíčci – “RECEPT ZDE!”

 

18.

Nesmíme zapomenout ani na klasickou velikonoční polévku. Vyzkoušejte například vývar z povařeného uzeného masa, anglické slaniny nebo šunky, dochucený mlékem a nastrouhaným křenem, servírovaný s vložkou klobásek a vajíček.

Křenová velikonoční polévka – “RECEPT ZDE!”

 

19.

A nesmíme zapomenout ani na tradiční české velikonoční cukroví “Boží milosti”! Jde o smažené velikonoční pečivo z mouky, tuku, vajec a rumu, servírované posypané moučkovým cukrem.

Boží milosti III. – “RECEPT ZDE!”

 

20.

A máme tu poslední velikonoční recept tohoto výběru. Kdo nemiluje přípravu pokrmů z čerstvé jarní karotky! Při přípravě tohoto skvělého bezlepkového dortu ji jistě nejen děti spoustu schroupou jako zajíčci, tak si jí kupte raději více!

Mrkvový dort bez lepku – “RECEPT ZDE!”

 

Další velikonoční recepty najdete v naší internetové kuchařce například zde: Menu – velikonoční recepty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy