REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….


1.

Začneme s klasikou, tedy s velikonočním beránkem. Na sladké beránky existuje stovky receptů, každý je jiný, většina je skvělá. Zkuste náš tip na klasického velikonočního beránka z piškotového těsta.

Velikonoční beránek z piškotového těsta – RECEPT ZDE!

 

2.

Velikonoční nádivka z kopřiv a dalších dobrot rozhodně nesmí chybět v žádném tradičním velikonočním menu. Tento recept jsme nejen vyzkoušeli, ale nádivka je tak dobrá, že ji žena pravidelně peče každý rok!

Kopřivová velikonoční nádivka – RECEPT ZDE!

 

3.

Pokud máte rádi vykrajované drobnější perníčky zdobené například cukrovou polevou, tady je recept na perníčky, které jsou velice dobré a po krátkém odležení jistě přijdou vhod i například jako součást velikonoční tabule.

Velikonoční perníčky – RECEP ZDE!

 

4.

A pokračujeme dále ve sladkém, tedy konkrétně ve sladkém velikonočním pečivu, věnci, který se dekoruje velikonočními vejci uprostřed. Skvěle chutná, dá se jíst jen tak, nebo například s máslem a marmeládou a skvělou kávou.

Velikonoční věnec II. – RECPT ZDE!

 

5.

Dalším klasickým velikonočním receptem je jistě sekaná, nejlépe plněná vejci. Nejen že je velice dekorativní, ale k velikonocům rozhodně patří. My tu máme další z vyzkoušených receptů, který doma pravidelně děláme.

Velikonoční sekaná plněná vejci – RECEPT ZDE!

 

6.

A máme tu náš další tip, tentokrát na sladký velikonoční mazanec, který patří mezi tradiční sladké pečivo pečené právě na Velikonoce. Pokud nemáte doma ten váš osvědčený recept na velikonoční mazanec, rozhodně musíte vyzkoušet tento recept!

Velikonoční mazanec s ovocem – “RECEPT ZDE!”

 

7.

Jak jste na tom s tlačenkami? A co vaječná, ta vám chutná? Ano, i vaječné tlačenky patří dlouhodobě k oblíbeným pokrmům servírovaným i v daleké minulosti při velikonočních oslavách u nás v Česku. A já osobně tedy vaječnou tlačenku mohu. :)

Vaječná tlačenka z formiček – “RECEPT ZDE!”

 

8.

Pokud mluvíme o tradicích, tak jidáše patří rozhodně mezi tradiční velikonoční pečivo. My tu pro vás máme opět jeden z vyzkoušených receptů, který funguje!

Jidáše II. – “RECEPT ZDE”

 

9.

Inspirujte se tímto naším dalším receptem. Nejde o velkou gastronomii, spíše o nápad, jak naservírovat dětem vajíčka, tedy vtipně a originálně. Takoví to ptáčci většinou zmiznou z velikonoční tabule jako první. Dají se také použít jako předkrm, který potěší i dospěláky!

Vaječní ptáčci – “RECEPT ZDE!”

 

10.

Poměrně nedávno do naší databáze receptů přibyl i tento recept původem z webu www.pecenijeradost.cz, který nám byl poskytnut díky spolupráci mezi námi a jmenovaným webem. Velmi nás zaujal a tak jsme ho vyzkoušeli. Okamžitě se zařadil do našich oblíbených receptů a tak nesmí chybět ani v tomto výčtu našich nejoblíbenějších velikonočních receptů.

Velikonoční vajíčka z bábovek – “RECEPT ZDE!”

 

11.

Samé sladké! Tak sem dáme nějaký recept pro masožravce. :) Co tak králík? K velikonocům rozhodně patří a tak neohrnujte nad ním nos. Pokud se dobře připraví, rozhodně patří mezi skvělé pochutiny české kuchyně.

Velikonoční králík na rozmarýnu – “RECEPT ZDE!”

 

12.

Také masové rolády patří neodmyslitelně nejen k české kuchyni, ale také právě na velikonoční menu. Jsou oblíbené, plátky rolády jsou velice dekorativní a rozhodně většinu domácích, ale i hostů strávníků neurazí, spíše naopak!

Velikonoční kuřecí roláda – “RECEPT ZDE!”

 

13.

Báječné sladké trhance s jablky se také skvěle hodí k velikonocům. Vyzkoušejte například tento osvědčený recept, sladké mlsání, možnou chutnou těčku vašeho velikonočního menu.

Trhanec nasladko s jablíčky – “RECEPT ZDE!”

 

14.

Tradiční velikonoční jehněčí hřbet s kuskusem – “RECEPT ZDE!”

 

15.

V období Velikonoc bude rovněž i vajíček a kraslic všude požehnaně. Vejce je znakem znovuzrození, života, ale i červené barvení jako krev Krista. Největší otázkou ovšem každý rok je: Co s vykoledovanými vajíčky?. Odpověď bývá jednoduchá. Připravte z nich pomazánku.

Velikonoční vajíčková pomazánka – “RECEPT ZDE!”

 

16.

Tvarohový dort upečený v troubě buď v jedné větší formě, nebo v několika menších formičkách, ochucený, kromě cukru, kandovaným ovocem. Další skvělý dezert do velikonočního menu.

Tvarohový velikonoční dezert s kandovaným ovocem – “RECEPT ZDE!”

 

17.

Nakynuté těsto vymodelované do tvaru velikonočních zajíců, upečené v troubě potřené rozšlehaným vejcem a ocásky posypané bílým sezamovým semínkem. Skvěle chutrnají a jsou také velice dekorativní.

Kynutí velikonoční zajíčci – “RECEPT ZDE!”

 

18.

Nesmíme zapomenout ani na klasickou velikonoční polévku. Vyzkoušejte například vývar z povařeného uzeného masa, anglické slaniny nebo šunky, dochucený mlékem a nastrouhaným křenem, servírovaný s vložkou klobásek a vajíček.

Křenová velikonoční polévka – “RECEPT ZDE!”

 

19.

A nesmíme zapomenout ani na tradiční české velikonoční cukroví “Boží milosti”! Jde o smažené velikonoční pečivo z mouky, tuku, vajec a rumu, servírované posypané moučkovým cukrem.

Boží milosti III. – “RECEPT ZDE!”

 

20.

A máme tu poslední velikonoční recept tohoto výběru. Kdo nemiluje přípravu pokrmů z čerstvé jarní karotky! Při přípravě tohoto skvělého bezlepkového dortu ji jistě nejen děti spoustu schroupou jako zajíčci, tak si jí kupte raději více!

Mrkvový dort bez lepku – “RECEPT ZDE!”

 

Další velikonoční recepty najdete v naší internetové kuchařce například zde: Menu – velikonoční recepty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů na džemy a marmelády

Džem má řidší konzistenci a většinou obsahuje celé kousky ovoce. Marmeláda je tužší a připravujeme ji z hodně vyzrálého ovoce, které buď prolisujeme strojkem na ovoce, nebo rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Takže stručně: džem se vaří z celého nebo na kousky nakrájeného ovoce, základem marmelády je ovocný protlak (prolisované ovoce). Ale dost teorie! Přinášíme vám ty nejlepší recepty na džemy a marmelády z naší databáze. Tady jsou.

číst dále ...

Vychutnejte si zmrzlinu pro dospělé! Vyrobte si doma veselé nanuky

Ledově vychlazená zmrzlina představuje úžasné osvěžení v průběhu horkého letního dne. Když však přidáte kapku alkoholu a jeden z drinků Schweppes, dodáte nanukům grády a povýšíte je na nečekaný level. A jak vyrobit nanuky 18+?

číst dále ...

Chystejte hody, jde se na jahody!

Sezóna jahod právě vrcholí a je poslední čas pořídit si šťavnatou zásobu těch českých, voňavých, na které zase budeme čekat celý rok. Pořiďte si jich dostatek, ať už natrhaných na vlastní zahrádce, na políčku při samosběru, anebo zakoupených na trhu… Můžete z nich totiž připravit spoustu skvělých dobrot!

číst dále ...

Snídaňové kaše na každý den

Pět pracovních dní v týdnu, 5 inspirací pro milovníky kaší. Protože není nic lepšího než začít hektické ráno zdravou bombou, která vám dá energii do celého dne.

číst dále ...

Domácí jahodový sirup s mátou nebo rebarborou, limonáda nebo střik!

Milujete jahody? Tomáš pro Vás připravil dva super recepty na marmeládu a sirupy, kdy zpracujete naprosto celé jahody, i stopky a odřezky! A nakonec si za odměnu po dovedné práci můžete dát skvělý jahodovo-rabarborový střik! Tak hurá do toho, ať je hned hotovo!

číst dále ...

Vinice Šobes, ikona našeho vinařství

V meandru řeky Dyje v Národním parku Podyjí se nachází přírodní unikát, který uchvátí každoročně stovky návštěvníků. Vinice Šobes se díky své jedinečné dispozici stala ikonou moravského vinařství. A tak na nic nečekejte a vydejte se prozkoumat jedno z nejromantičtějších míst v Česku.

číst dále ...

Hranolky mají svůj den, co o nich víte?

13. červenec je celosvětově známý jako Mezinárodní den hranolek (Fête de la Frite). Tento zvláštní den vznikl v roce 1977, kdy se pan André Desboise a lovecká společnost Sulignat rozhodli uspořádat slavnostní den a pozvat obyvatele vesnice a majitele okolních panství. V tento den připravili 10 kg hranolků, následující rok se rozhodli pro velký úspěch akci opakovat a tak vznikl Fête de la Frite. Od roku 2015 oslavy provází tematické průvody, historické hry a soutěže o nejlepší hranolky. V Belgii se tento svátek slaví 14. července a ve zbytku světa připadá na 13. července. Ale celosvětově nejznámější hranolky jsou ty z McDonald´s.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy