REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….


1.

Začneme s klasikou, tedy s velikonočním beránkem. Na sladké beránky existuje stovky receptů, každý je jiný, většina je skvělá. Zkuste náš tip na klasického velikonočního beránka z piškotového těsta.

Velikonoční beránek z piškotového těsta – RECEPT ZDE!

 

2.

Velikonoční nádivka z kopřiv a dalších dobrot rozhodně nesmí chybět v žádném tradičním velikonočním menu. Tento recept jsme nejen vyzkoušeli, ale nádivka je tak dobrá, že ji žena pravidelně peče každý rok!

Kopřivová velikonoční nádivka – RECEPT ZDE!

 

3.

Pokud máte rádi vykrajované drobnější perníčky zdobené například cukrovou polevou, tady je recept na perníčky, které jsou velice dobré a po krátkém odležení jistě přijdou vhod i například jako součást velikonoční tabule.

Velikonoční perníčky – RECEP ZDE!

 

4.

A pokračujeme dále ve sladkém, tedy konkrétně ve sladkém velikonočním pečivu, věnci, který se dekoruje velikonočními vejci uprostřed. Skvěle chutná, dá se jíst jen tak, nebo například s máslem a marmeládou a skvělou kávou.

Velikonoční věnec II. – RECPT ZDE!

 

5.

Dalším klasickým velikonočním receptem je jistě sekaná, nejlépe plněná vejci. Nejen že je velice dekorativní, ale k velikonocům rozhodně patří. My tu máme další z vyzkoušených receptů, který doma pravidelně děláme.

Velikonoční sekaná plněná vejci – RECEPT ZDE!

 

6.

A máme tu náš další tip, tentokrát na sladký velikonoční mazanec, který patří mezi tradiční sladké pečivo pečené právě na Velikonoce. Pokud nemáte doma ten váš osvědčený recept na velikonoční mazanec, rozhodně musíte vyzkoušet tento recept!

Velikonoční mazanec s ovocem – “RECEPT ZDE!”

 

7.

Jak jste na tom s tlačenkami? A co vaječná, ta vám chutná? Ano, i vaječné tlačenky patří dlouhodobě k oblíbeným pokrmům servírovaným i v daleké minulosti při velikonočních oslavách u nás v Česku. A já osobně tedy vaječnou tlačenku mohu. :)

Vaječná tlačenka z formiček – “RECEPT ZDE!”

 

8.

Pokud mluvíme o tradicích, tak jidáše patří rozhodně mezi tradiční velikonoční pečivo. My tu pro vás máme opět jeden z vyzkoušených receptů, který funguje!

Jidáše II. – “RECEPT ZDE”

 

9.

Inspirujte se tímto naším dalším receptem. Nejde o velkou gastronomii, spíše o nápad, jak naservírovat dětem vajíčka, tedy vtipně a originálně. Takoví to ptáčci většinou zmiznou z velikonoční tabule jako první. Dají se také použít jako předkrm, který potěší i dospěláky!

Vaječní ptáčci – “RECEPT ZDE!”

 

10.

Poměrně nedávno do naší databáze receptů přibyl i tento recept původem z webu www.pecenijeradost.cz, který nám byl poskytnut díky spolupráci mezi námi a jmenovaným webem. Velmi nás zaujal a tak jsme ho vyzkoušeli. Okamžitě se zařadil do našich oblíbených receptů a tak nesmí chybět ani v tomto výčtu našich nejoblíbenějších velikonočních receptů.

Velikonoční vajíčka z bábovek – “RECEPT ZDE!”

 

11.

Samé sladké! Tak sem dáme nějaký recept pro masožravce. :) Co tak králík? K velikonocům rozhodně patří a tak neohrnujte nad ním nos. Pokud se dobře připraví, rozhodně patří mezi skvělé pochutiny české kuchyně.

Velikonoční králík na rozmarýnu – “RECEPT ZDE!”

 

12.

Také masové rolády patří neodmyslitelně nejen k české kuchyni, ale také právě na velikonoční menu. Jsou oblíbené, plátky rolády jsou velice dekorativní a rozhodně většinu domácích, ale i hostů strávníků neurazí, spíše naopak!

Velikonoční kuřecí roláda – “RECEPT ZDE!”

 

13.

Báječné sladké trhance s jablky se také skvěle hodí k velikonocům. Vyzkoušejte například tento osvědčený recept, sladké mlsání, možnou chutnou těčku vašeho velikonočního menu.

Trhanec nasladko s jablíčky – “RECEPT ZDE!”

 

14.

Tradiční velikonoční jehněčí hřbet s kuskusem – “RECEPT ZDE!”

 

15.

V období Velikonoc bude rovněž i vajíček a kraslic všude požehnaně. Vejce je znakem znovuzrození, života, ale i červené barvení jako krev Krista. Největší otázkou ovšem každý rok je: Co s vykoledovanými vajíčky?. Odpověď bývá jednoduchá. Připravte z nich pomazánku.

Velikonoční vajíčková pomazánka – “RECEPT ZDE!”

 

16.

Tvarohový dort upečený v troubě buď v jedné větší formě, nebo v několika menších formičkách, ochucený, kromě cukru, kandovaným ovocem. Další skvělý dezert do velikonočního menu.

Tvarohový velikonoční dezert s kandovaným ovocem – “RECEPT ZDE!”

 

17.

Nakynuté těsto vymodelované do tvaru velikonočních zajíců, upečené v troubě potřené rozšlehaným vejcem a ocásky posypané bílým sezamovým semínkem. Skvěle chutrnají a jsou také velice dekorativní.

Kynutí velikonoční zajíčci – “RECEPT ZDE!”

 

18.

Nesmíme zapomenout ani na klasickou velikonoční polévku. Vyzkoušejte například vývar z povařeného uzeného masa, anglické slaniny nebo šunky, dochucený mlékem a nastrouhaným křenem, servírovaný s vložkou klobásek a vajíček.

Křenová velikonoční polévka – “RECEPT ZDE!”

 

19.

A nesmíme zapomenout ani na tradiční české velikonoční cukroví “Boží milosti”! Jde o smažené velikonoční pečivo z mouky, tuku, vajec a rumu, servírované posypané moučkovým cukrem.

Boží milosti III. – “RECEPT ZDE!”

 

20.

A máme tu poslední velikonoční recept tohoto výběru. Kdo nemiluje přípravu pokrmů z čerstvé jarní karotky! Při přípravě tohoto skvělého bezlepkového dortu ji jistě nejen děti spoustu schroupou jako zajíčci, tak si jí kupte raději více!

Mrkvový dort bez lepku – “RECEPT ZDE!”

 

Další velikonoční recepty najdete v naší internetové kuchařce například zde: Menu – velikonoční recepty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jarní vinné tipy: k lehkým pokrmům patří svěží vína

Jaro je konečně tady. Místo zimního lenošení plánujeme první výlety a vycházky do přírody a také hledáme způsoby, jak pustit svěží vzduch do naší kuchyně. Oddychnout si od hutných zimních pokrmů chce asi každý, kde ale najít inspiraci, co na jaře uvařit rodině nebo čím pohostit návštěvu? Přečtěte si tipy na lahodná jídla z jarních surovin a rady sommeliéra, které víno k vybraným pokrmům servírovat.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy