REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tradiční velikonoční jehněčí hřbet s kuskusem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoční beránek, agnus deí, symbol Velikonoc ve všech podobách. Aprílové velikonoční menu nabízí speciální recept. Vezmete pečicí formu pro beránka, odložíte ji tak, abyste ji našli i příští rok a pustíte se do přípravy chutného jehněčího hřbetu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gjehněčího hřbetu
3 ksstroužky česneku
3 kssnítky rozmarýnu
1 kskostka Masoxu Vitana
200 mlvody
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkapepř černý mletý Vitana
1 lžičkasoli
Na kuskus:
200 gkuskusu
50 gčerstvých bylinek mix – např. koriandr, máta, petržel nať
400 mlvody
2 lžíceolivového oleje
1 lžícevinného octa
1,5 kskostky zeleninového nebo drůbežího bujónu

Postup:
  1. Jehněčí hřbet nařežeme na povrchu do mřížky, vetřeme sůl, pepř, posypeme rozmarýnem a česnekem, zalijeme olivovým olejem a zakryté necháme alespoň 2 hodiny uležet v ledničce
  2. Marinované maso vložíme do rozehřáté pánve a opečeme 3 minuty z každé strany, podlijeme marinádou a dáme péci do trouby vyhřáté na 175 °C na 12 minut, poléváme výpekem, vypneme a necháme dojít ještě 15 minut
  3. Výpek slijeme, přidáme vodu a Masox a krátce provaříme
  4. Připravíme kuskus; nasypeme jej do mísy a zalijeme vývarem připraveným z vody a bujónu asi 1 cm nad okraj, necháme stát 8 minut, načechráme vidličkou, osolíme a pokapeme zálivkou z oleje a vinného octa a promícháme s najemno nasekanými bylinkami
  5. Naporcované jehněčí servírujeme spolu s kuskusem mírně podlité šťávou z výpeku.
Poznámka:

Zdroj: vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy