REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí saltimbocca s jarním bramborovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky z telecí kýty obalené v prosciuttu spolu se šalvějí, zprudka opečené na pánvi podlité suchým bílým vínem, servírované s výtečným jarním bramborovým salátem.


Ingredience:
Na maso:
4 ksplátky z telecí kýty
4 ksplátky prosciutta
4 kslístky čerstvé šalvěje
1 dlsuchého bílého vína
olivový olej například Naše bio
máslo
pepř
sůl
Na jarní bramborový salát:
1 kgbrambor uvařených ve slupce
1 baleníčervené řepy vařené (například Chef menu)
2 lžíceCondimento balsamico bianco Naše bio
2 lžíceolivového oleje
1 kelímekbílého jogurtu
1 svazekjarní cibulky
špetka cukru
sůl

Postup:

1. Plátky z telecí kýty jemně naklepeme, na každý položíme plátek prosciutta, na něj list šalvěje, zabalíme a zajistíme párátky
2. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme olivový olej, až směs zpění, vložíme do ní telecí plátky, tak 2 minuty opékáme, pak maso obrátíme, osolíme, opepříme a podlijeme bílým vínem
3. Jakmile bude maso měkké, ihned podáváme s jarním bramborovým salátem.

Příprava jarního bramborového salátu:
1. Vařené brambory na salát oloupeme, nakrájíme na kolečka
2. Přidáme na kolečka nakrájenou řepu a nasekanou jarní cibulku, množství podle chuti
3. Na směs nalijeme olej a ocet, salát osolíme a osladíme
4. Nakonec vše lehce promícháme a polijeme jogurtem.

Poznámka:

Zdroj: Billa.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy