REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječná tlačenka z formiček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vaječná tlačenka je vždycky dobrý nápad jak na studený předkrm, tak ji lze podávat jako chutnou svačinku, spolu s čerstvým pečivem.


Ingredience:
1 sáčekželatiny na vaječnou tlačenku
1 sklenicesterilované zeleniny Moravanka
250 gmajonézy Delikátní Hellmans
200 gkvalitní šunky
150 mlláku z kyselých okurek
150 mlláku z Moravanky
6 ksnatvrdo uvařených vajec
1 ksgelový zeleninový nebo kuřecí bujon
1 ksmenší cibule
vhodné formičky

Postup:

1. Moravanku necháme vykapat na sítku a lák z ní zachytíme do misky, okapanou zeleninu (bez feferonky), cibuli, šunku a vajíčka nakrájíme nadrobno
2. Lák z Moravanky doplníme lákem z okurek tak, aby bylo tekutiny 300 ml
3. Do kastrůlku nalejeme 150 ml láku, přidáme želatinu a uvedeme k varu, pak sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout
4. Ve zbytku láku převaříme bujon a taktéž necháme zchládnout
5. Do misky k zelenině a vejcům přidáme majonézu a převařenou želatinu a bujon, vše důkladně promícháme a směsí naplníme buď muffinové nebo jiné formičky, nebo fresh folií vysteleme formu na srnčí hřbet a hmotu nalejeme do ní
6. Necháme ideálně přes noc ztuhnout v lednici.

Doporučení:

Podáváme s pečivem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy