REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studená pikantní vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Půlky uvařených bílků naplněné směsí ze žloutků, sardelek, kapari, hořčice a másla.


Ingredience:
6 ksvajec
2 kssardelek nebo sardelová pasta
2 ksrajčat
1 kscitrónu
1/2 lžičkyhořčice
30 gmásla
20 gkaparů
zelená petržel
hlávkový salát
sůl

Postup:

1. Vejce uvaříme natvrdo, dáme do studené vody a opatrně oloupeme, rozdělíme je podélně na polovinu a žloutky vyjmeme
2. Máslo utřeme se sardelemi nebo sardelovou pastou, přidáme hořčici, sůl a žloutky, umícháme jemnou hmotu
3. Dochutíme na kousky nakrájenými kapary (můžeme přidat i kousky okurky)
4. Ze žloutkové směsi uděláme rukou (namočenou ve vodě) kuličky, které posadíme do půlek bílků
5. Na misku dáme plátky rajčat (předem osolené a pokapané citrónem), na každé rajče položíme plněné vejce, mezi vejce dáme na nudličky krájený hlávkový salát
6. Povrch vajec zdobíme petrželovou natí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy