REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomlázková vejce plněná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Půlky vajec ozdobené lososí pěnou.


Ingredience:
6 ksvajec
1 kskrabičky uzeného lososa (75 g)
100 gmásla
1 lžičkacitrónové šťávy
trochu sekané pažitky

Postup:

1. Vejce na špičkách rovně skrojíme, a to proto, aby až vejce rozpůlíme, nám jednotlivé půlky dobře stály
2. Teprve nyní vejce napříč rozkrojíme na dvě stejné půlky a žloutky z nich opatrně vyjmeme
3. Do misky dáme máslo, utřeme je do pěny, přidáme sítem protřené žloutky a sítem protřeného lososa, pokapeme citrónovou šťávou a vyšleháme do pěny
4. Hotovou lososovou pěnu naplníme do sáčku s hvězdičkovitou trubičkou a stříkáním vrchovatě vyplníme důlky rozpůlených vajec
5. Vršek vystříkané pěny ozdobíme pažitkou.

Doporučení:

Příloha: Tyčinky lístkového těsta.

Poznámka:

Krabička uzeného lososa lze nahradit 3 lžičkami sardelové pasty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy