REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené


Artyčoky se šunkou

Artyčoky plněné směsí z vajíček, majonézy a šunky pokrájené na malé kostičky.

Bramborový tatarák

Jedna z variant na chutný tatarský biftek z brambor, sardelek, nakládaných sušených rajčat, oivového oleje …

Bramborový tatarský biftek

Ochucený biftek z vařených brambor a dalších ingrediencí.

Candát v aspiku

Povařené vykostěné filety z candáta, obložené zeleninou a majonézou, zalité aspikem, servírované nakrájené na plátky jako studený předkrm.

Carpaccio z červené řepy a kozího sýra

Vařená řepa nakrájená na kolečka, marinovaná, ozdobená kolečky nebo natrhanými kousky kozího sýra.

Carpaccio z červené řepy s čerstvým sýrem

Tento recept připravila nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková Zdravestravovani.cz. Recept k článku: 7 podzimních superpotravin z českých zahrad a polí pro krásu a lepší imunitu.

Česneková vejce pikantní

Vejce s cibulkou, česnekem a mletým zázvorem.

Ďábelská avokádová vejce se slaninou

Příznivý vliv na mužské libido má také všemi oblíbené avokádo. Připravte ho svému milému třeba v podobě ďábelských avokádových vajec se slaninou.

Humrový salát

Uvařený kousek většího humra nebo konzerva humřího masa promíchaná s majonézou a dalšími přísadami.

Chřestový salát se šunkou, vejcem a rajčaty

Úhledně pokrájený uvařený chřest, přelitý ochucenou majonézou zjemněnou šlehačkou, ozdobený kornoutky šunky, dílky natvrdo uvařeného vejce a dílky rajčat.

Kapr nebo i jiná ryba v lososové marinádě

Studený předkrm z povařených porcí kapra, dobře odležených v lednici přelitých zředěnou a lososem a dalšími ingrediencemi dochucenou majonézou, servírované ozdobené proužky kapie a snítky zelené petrželky.

Kapr nebo jiná ryba s tatarskou omáčkou

Porce kapra nebo i jiné vhodné ryby uvařené ve vývaru po zelenině, v lednici dobře vychlazené, servírované přelité tatarskou omáčkou, ozdobené vějířky kyselé okurky, proužky kapie a snítky petrželky.

Kapr nebo jiná ryba v zeleninové marinádě

V kořeněném nálevu povařené porce kapra nebo jiné sladkovodní ryby, servírované dobře vychlazené, jako studený předkrm přelité ochucenou majonézou smíchanou se zeleninou z vývaru po rybě, hráškem …

Kapr ve smetanové marinádě

Porce kapra uvařené společně s kořením a zeleninou, poté vykostěné a vychladlé přelité ochucenou majonézou se šlehačkou, hráškem, cibulí a zeleninou z vývaru, servírované dobře vychlazené, ozdobené petrželkou a proužky sterilizované kapie.

Kaviárová vejce ve tvaru lodiček

Kaviárová vejce podáváme jako předkrm při slavnostních příležitostech. Počítáme 1-2 vejce na osobu.

Křenová vejce

Studený předkrm z vajec, Lučiny, křenu a majonézy.

Májovky v pažitkové omáčce

Růst májovek je v plném proudu, vyzkoušejte například recept na uvařené májovky servírované v pažitkové omáčce spolu s opečenými tousty.

Marinovaný pórek

Předvařený pórek marinovaný, servírovaný ozdobený vajíčky uvařenými na tvrdo a nakrájenými na kostičky, lístky nasekaného kerblíku.

Muchomůrky s pařížským salátem

Studený předkrm z vajíček, rajčat a pařížského salátu.

Ovesná kaše s ořechy a jablky

Vločky namočené do mléka, povařené a ochucené skořicí, javorovým sirupem. S kostičkami zeleného jablka a praženými ořechy.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy