vařené
Artyčoky se šunkou
Artyčoky plněné směsí z vajíček, majonézy a šunky pokrájené na malé kostičky.
Bílý (zelený) chřest v šunce
V osolené citronové vodě uvařené stonky chřestu, měkké zabalené do plátků šunky ochucené jogurtovým dipem. Chutný studený předkrm který zvládne každý.
Bramborový tatarák
Jedna z variant na chutný tatarský biftek z brambor, sardelek, nakládaných sušených rajčat, oivového oleje …
Bramborový tatarský biftek
Ochucený biftek z vařených brambor a dalších ingrediencí.
Candát v aspiku
Povařené vykostěné filety z candáta, obložené zeleninou a majonézou, zalité aspikem, servírované nakrájené na plátky jako studený předkrm.
Carpaccio z červené řepy a kozího sýra
Vařená řepa nakrájená na kolečka, marinovaná, ozdobená kolečky nebo natrhanými kousky kozího sýra.
Carpaccio z červené řepy s čerstvým sýrem
Tento recept připravila nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková Zdravestravovani.cz. Recept k článku: 7 podzimních superpotravin z českých zahrad a polí pro krásu a lepší imunitu.
Česneková vejce pikantní
Vejce s cibulkou, česnekem a mletým zázvorem.
Ďábelská avokádová vejce se slaninou
Příznivý vliv na mužské libido má také všemi oblíbené avokádo. Připravte ho svému milému třeba v podobě ďábelských avokádových vajec se slaninou.
Domácí huspenina
Recept původem z Německa na chutnou huspeninu.
Humrový salát
Uvařený kousek většího humra nebo konzerva humřího masa promíchaná s majonézou a dalšími přísadami.
Chřestový salát se šunkou, vejcem a rajčaty
Úhledně pokrájený uvařený chřest, přelitý ochucenou majonézou zjemněnou šlehačkou, ozdobený kornoutky šunky, dílky natvrdo uvařeného vejce a dílky rajčat.
Kapr nebo i jiná ryba v lososové marinádě
Studený předkrm z povařených porcí kapra, dobře odležených v lednici přelitých zředěnou a lososem a dalšími ingrediencemi dochucenou majonézou, servírované ozdobené proužky kapie a snítky zelené petrželky.
Kapr nebo jiná ryba s tatarskou omáčkou
Porce kapra nebo i jiné vhodné ryby uvařené ve vývaru po zelenině, v lednici dobře vychlazené, servírované přelité tatarskou omáčkou, ozdobené vějířky kyselé okurky, proužky kapie a snítky petrželky.
Kapr nebo jiná ryba v zeleninové marinádě
V kořeněném nálevu povařené porce kapra nebo jiné sladkovodní ryby, servírované dobře vychlazené, jako studený předkrm přelité ochucenou majonézou smíchanou se zeleninou z vývaru po rybě, hráškem …
Kapr ve smetanové marinádě
Porce kapra uvařené společně s kořením a zeleninou, poté vykostěné a vychladlé přelité ochucenou majonézou se šlehačkou, hráškem, cibulí a zeleninou z vývaru, servírované dobře vychlazené, ozdobené petrželkou a proužky sterilizované kapie.
Kaviárová vejce ve tvaru lodiček
Kaviárová vejce podáváme jako předkrm při slavnostních příležitostech. Počítáme 1-2 vejce na osobu.
Křenová vejce
Studený předkrm z vajec, Lučiny, křenu a majonézy.
Májovky v pažitkové omáčce
Růst májovek je v plném proudu, vyzkoušejte například recept na uvařené májovky servírované v pažitkové omáčce spolu s opečenými tousty.
Marinovaný pórek
Předvařený pórek marinovaný, servírovaný ozdobený vajíčky uvařenými na tvrdo a nakrájenými na kostičky, lístky nasekaného kerblíku.
- 1
- 2
- 3
- Následující