REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené


Artyčoky se šunkou

Artyčoky plněné směsí z vajíček, majonézy a šunky pokrájené na malé kostičky.

Bramborový tatarák

Jedna z variant na chutný tatarský biftek z brambor, sardelek, nakládaných sušených rajčat, oivového oleje …

Bramborový tatarský biftek

Ochucený biftek z vařených brambor a dalších ingrediencí.

Candát v aspiku

Povařené vykostěné filety z candáta, obložené zeleninou a majonézou, zalité aspikem, servírované nakrájené na plátky jako studený předkrm.

Carpaccio z červené řepy a kozího sýra

Vařená řepa nakrájená na kolečka, marinovaná, ozdobená kolečky nebo natrhanými kousky kozího sýra.

Carpaccio z červené řepy s čerstvým sýrem

Tento recept připravila nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková Zdravestravovani.cz. Recept k článku: 7 podzimních superpotravin z českých zahrad a polí pro krásu a lepší imunitu.

Česneková vejce pikantní

Vejce s cibulkou, česnekem a mletým zázvorem.

Ďábelská avokádová vejce se slaninou

Příznivý vliv na mužské libido má také všemi oblíbené avokádo. Připravte ho svému milému třeba v podobě ďábelských avokádových vajec se slaninou.

Domácí huspenina

Recept původem z Německa na chutnou huspeninu.

Humrový salát

Uvařený kousek většího humra nebo konzerva humřího masa promíchaná s majonézou a dalšími přísadami.

Chřestový salát se šunkou, vejcem a rajčaty

Úhledně pokrájený uvařený chřest, přelitý ochucenou majonézou zjemněnou šlehačkou, ozdobený kornoutky šunky, dílky natvrdo uvařeného vejce a dílky rajčat.

Kapr nebo i jiná ryba v lososové marinádě

Studený předkrm z povařených porcí kapra, dobře odležených v lednici přelitých zředěnou a lososem a dalšími ingrediencemi dochucenou majonézou, servírované ozdobené proužky kapie a snítky zelené petrželky.

Kapr nebo jiná ryba s tatarskou omáčkou

Porce kapra nebo i jiné vhodné ryby uvařené ve vývaru po zelenině, v lednici dobře vychlazené, servírované přelité tatarskou omáčkou, ozdobené vějířky kyselé okurky, proužky kapie a snítky petrželky.

Kapr nebo jiná ryba v zeleninové marinádě

V kořeněném nálevu povařené porce kapra nebo jiné sladkovodní ryby, servírované dobře vychlazené, jako studený předkrm přelité ochucenou majonézou smíchanou se zeleninou z vývaru po rybě, hráškem …

Kapr ve smetanové marinádě

Porce kapra uvařené společně s kořením a zeleninou, poté vykostěné a vychladlé přelité ochucenou majonézou se šlehačkou, hráškem, cibulí a zeleninou z vývaru, servírované dobře vychlazené, ozdobené petrželkou a proužky sterilizované kapie.

Kaviárová vejce ve tvaru lodiček

Kaviárová vejce podáváme jako předkrm při slavnostních příležitostech. Počítáme 1-2 vejce na osobu.

Křenová vejce

Studený předkrm z vajec, Lučiny, křenu a majonézy.

Májovky v pažitkové omáčce

Růst májovek je v plném proudu, vyzkoušejte například recept na uvařené májovky servírované v pažitkové omáčce spolu s opečenými tousty.

Marinovaný pórek

Předvařený pórek marinovaný, servírovaný ozdobený vajíčky uvařenými na tvrdo a nakrájenými na kostičky, lístky nasekaného kerblíku.

Muchomůrky s pařížským salátem

Studený předkrm z vajíček, rajčat a pařížského salátu.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.