REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr ve smetanové marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra uvařené společně s kořením a zeleninou, poté vykostěné a vychladlé přelité ochucenou majonézou se šlehačkou, hráškem, cibulí a zeleninou z vývaru, servírované dobře vychlazené, ozdobené petrželkou a proužky sterilizované kapie.


Ingredience:
6 ksporce kapra
1 kssterilizované okurky
1 ksmalé cibule
150 gmajonézy
100 gkořenové zeleniny
1 dlsmetany na šlehání
3 lžícesterilizovaného hrášku
3 lžícebílého vína
proužky sterilizované kapie
citrónová šťáva
bobkový list
nové koření
petrželka
celý pepř
ocet
sůl

Postup:

1. Oloupeme si mrkev, celer, cibuli a necháme vcelku
2. Do hrnce si vložíme oloupanou zeleninu a cibuli, zalijeme vodou, přidáme trochu octa, bobkový list, nové koření a celý pepř, vodu přivedeme k varu a povaříme 10 minut
3. Poté přidáme očištěné porce kapra, plamen zmírníme a vaříme, dokud není kapr měkký, maximálně 15 minut
4. Vařené porce kapra opatrně vyjmeme z vývaru, vykostíme a necháme vychladnout
5. V době chladnutí si připravíme smetanovou marinádu promícháním majonézy s bílým vínem, několika kapkami citrónové šťávy a ušlehanou smetanou
6. Pak si nakrájíme cibuli z vývaru na tenká kolečka, zeleninu z vývaru se sterilizovanou okurkou nastrouháme na jemno, hrášek scedíme a necháme okapat, poté suroviny vmícháme do smetanové marinády
7. Vychladlé porce kapra urovnáme na talířky, přelijeme smetanovou marinádou a necháme v ledničce několik hodin proležet
8. Vychlazené porce ozdobíme petrželkou, proužky sterilizované kapie a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy