REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křenová vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studený předkrm z vajec, Lučiny, křenu a majonézy.


Ingredience:
200 gLučiny
6 ksvajec
1 ksčervené (zelené) papriky
1 kssalátové okurky
1 kslistového salátu
1/2 kscitrónu
3 lžícejemně strouhaného křenu
3 lžícemajonézy
1 lžičkamleté červené papriky
petrželka
sůl

Postup:

1. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme ve studené vodě, oloupeme a podélně rozkrájíme na půlky
2. Žloutky vyndáme, dáme do misky, přidáme k nim Lučinu, křen a majonézu
3. Podle chuti osolíme
4. Směs pečlivě mícháme tak dlouho, až je zcela hladká a nejsou v ní hrudky
5. Škrabkou na zeleninu odřízneme z okurky několik tenkých dlouhých plátků, které svineme do ruliček a pomocí zdobícího sáčku je naplníme žloutkovou hmotou
6. Do připravených půlek bílků nastříkáme žloutkovou hmotu, položíme na ni naplněné okurkové ruličky a ozdobíme malým kouskem papriky, citrónu a petrželkou
7. Vejce posypeme mletou paprikou a na talíři obložíme zelenými salátovými listy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy