REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česneková vejce pikantní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce s cibulkou, česnekem a mletým zázvorem.


Ingredience:
4 ksvajec
1 ksmalé cibule
4 ksstroužků česneku
1 lžíceoleje
0,5 lžičkynastrouhané pomerančové kůry
trochu mletého zázvoru
jemný kečup
sůl
voda

Postup:

1. Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme je, oloupeme a jemně pobodáme vidličkou
2. Cibuli a česnek utřeme, orestujeme, přidáme zázvor, omytou pomerančovou kůru, trochu vody a vše dáme vařit
3. Pak vložíme vejce (ve vodě mají být jenom potopená) a vaříme je za stálého obracení asi 10 minut
4. V nálevu je necháme vychladnout, pak je pokrájíme na dílky a pokapeme kečupem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy