REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené


Pikantní nakládaná vejce

Chutný studený předkrm z uvařených, naložených vajec.

Pikantní vejce

Vejce uvařená na tvrdo, oloupaná, pokrájená na půlky, servírovaná na listech salátu, přelitá křenovým jogurtem.

Plněná vejce II.

Na tvrdo uvařená vejce, přepůlená, vydlabaná, naplněná směsí ze žloutků, kysané smetany, taveného sýra a povoleného másla.

Plněná vejce nivou s kaviárem

Tyto luxusní vejce s kaviárem podáváme jako předkrm, 2 ks na osobu, nebo jako chuťovku při slavnostních příležitostech.

Plněná velikonoční vejce

Ano velikonoční hodování v Polsku se neobejde bez stolů bohatě obložených nejrůznějšími dobrůtkami, jako jsou plněná vejce, která jsou chutná a snadná na přípravu. Vybrat si můžete jak studenou, tak smaženou úpravu. Tady je recept na plněná vejce. Tento pokrm využijete jako předkrm nebo součást velikonočního rautu.

Pomlázková vejce plněná

Půlky vajec ozdobené lososí pěnou.

Rajčatová terina s čerstvým sýrem

Vylisovaná šťáva z rajčat, povařená, smíchaná se želatinou, proložená sýrem a šlehačkou … servírovaná nakrájená na plátky.

Salát z červené řepy, rajčat a semínkového pesta

Recept od Pavla Berkyho, který se právě účastní soutěže MasterChef Česko, přesto že jeho prací je módní návrhářství. Salát z červené řepy. Ale i do své kuchyně přidal Pavel něco módního, navrhl totiž utěrky a nádhernou zástěru ze lnu.

Studená pikantní vejce

Půlky uvařených bílků naplněné směsí ze žloutků, sardelek, kapari, hořčice a másla.

Studené citrónové kuře

Takto připravené kuře se skvěle hodí servírované spolu se zeleninou jako lehká večeře. Vhodné je i jako předkrm na slavnostním stole ozdobené oloupanými, nakrájenými mandlemi.

Studený rýžový salát

Salát z uvařené rýže, zeleniny a dresinku, servírovaný s rukolou a opečeným masem.

Sýrová roláda se špenátem

Plát rozpuštěného sýra naplněný nádivkou ze špenátu a natvrdo uvařenými vejci, zatočený do rolády, důkladně vychlazený.

Sýrové koule s pažitkou

Jednoduchý předkrm nebo lehká večeře připravená pouze ze tří surovin – z másla, hermelínu a nasekané pažitkové nati.

Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené

Tuto dobrotu můžeme konzumovat za tepla i za studena. Jedná se o švestky povařené v cukrovém kořeněném rozvaru, servírované spolu s listovým salátem, modrým sýrem a ořechy.

Vaječná tlačenka z formiček

Vaječná tlačenka je vždycky dobrý nápad jak na studený předkrm, tak ji lze podávat jako chutnou svačinku, spolu s čerstvým pečivem.

Vajíčkoví zajíčci

Velikonoční vajíčka zdobená jako zajíčci.

Vařená sekaná na způsob mortadelly

Domácí vařená sekaná je na velikonoční stůl jak dělaná. Najdete v ní spoustu masa, vajíček i bylinek. Chutná teplá i vychlazená.

Vařený chřest s vejcem a šlehačkou

Uvařené paličky chřestu vyskládané na dezertní talířky postříkané šlehačkou, posypané nadrobno nakrájeným, natvrdo uvařeným vejcem, kyselou okurkou a ozdobené proužky kapie a snítky petrželky.

Vegan jednohubky s červenou řepou

Jednohubky pro vegany, které ale chutnají všem i masožravcům! Recept vhodný také jako součást valentýnského menu.

Vejce “Mimóza”

Na hlávkovém salátu pokladené půlky vajec plněné majonézovou směsí s kousky krevet.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy