Plát rozpuštěného sýra naplněný nádivkou ze špenátu a natvrdo uvařenými vejci, zatočený do rolády, důkladně vychlazený.
Ingredience:
400 g | sýra Eidam |
200 g | mraženého špenátu |
10 g | salámové želatiny |
4 ks | vejce uvařená na tvrdo |
1 lžíce | vegety |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Nejprve si připravíme nádivku; špenát ochutíme vegetou a případně i solí, krátce podusíme bez podlévání, přidáme želatinu nabobtnalou v 1/2 dl vody, prohřejeme, ale nevaříme, směs necháme vychladnout
2. Sýr rozpustíme v mikrotenovém sáčku ve vařící vodě, nebo v mikrovlnné troubě, rozválíme ho na placku
3. Plát sýra potřeme špenátovou nádivkou, do středu vyskládáme dopředu uvařená, oloupaná vejce, zatočíme do tvaru rolády a zabalíme do fólie, necháme dobře vychladit
4. Sýrovou roládu servírujeme nakrájenou na plátky spolu s čerstvým pečivem.