REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrová roláda se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát rozpuštěného sýra naplněný nádivkou ze špenátu a natvrdo uvařenými vejci, zatočený do rolády, důkladně vychlazený.


Ingredience:
400 gsýra Eidam
200 gmraženého špenátu
10 gsalámové želatiny
4 ksvejce uvařená na tvrdo
1 lžícevegety
voda
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme nádivku; špenát ochutíme vegetou a případně i solí, krátce podusíme bez podlévání, přidáme želatinu nabobtnalou v 1/
2 dl vody, prohřejeme, ale nevaříme, směs necháme vychladnout
2. Sýr rozpustíme v mikrotenovém sáčku ve vařící vodě, nebo v mikrovlnné troubě, rozválíme ho na placku
3. Plát sýra potřeme špenátovou nádivkou, do středu vyskládáme dopředu uvařená, oloupaná vejce, zatočíme do tvaru rolády a zabalíme do fólie, necháme dobře vychladit
4. Sýrovou roládu servírujeme nakrájenou na plátky spolu s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy