REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studený rýžový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z uvařené rýže, zeleniny a dresinku, servírovaný s rukolou a opečeným masem.


Ingredience:
250 gkuřecích prsou
3 ksrajčat
1 ksmenší salátové okurky
1 ksčervené papriky
1 ksčervené cibule
1 kssvazku pažitky
1 ksvarného sáčku dlouhozrnné divoké rýže
2 hrstirukoly
olej
mletý pepř
sůl
Na dresink:
6 lžic olivového oleje
4 lžícebalzamikového octa
3 lžícesherry
1 lžičkadijonské hořčice
1/2 lžičkycukru krupice
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout
2. Připravíme si dresink: Do misky dáme dijonskou hořčici, balzamikový ocet, scherry, sůl, mletý pepř a cukr, dobře vše promícháme a pak postupně zašleháme olivový olej
3. V míse smícháme na kousky nakrájená rajčata, na půlkolečka nakrájenou okurku, očištěnou, na menší kousky nakrájenou papriku, oloupanou na kolečka nakrájenou cibuli a na drobno nasekanou pažitku
4. Dresinkem přelijeme připravenou zeleninu, přimícháme uvařenou rýži a dáme na hodinu uležet
5. Očištěná kuřecí prsa osolíme, opepříme, opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji a nakrájíme na plátky
6. K uleženému salátu přidáváme rukolu i maso až těsně před podáváním.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy