REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní nakládaná vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný studený předkrm z uvařených, naložených vajec.


Ingredience:
10 ksna tvrdo uvařených vajíček
6 ksstroužků česneku
6 kscherry rajčátek
1 ksčervené papriky
1 ksfeferonky
1 kscibule
Na nálev:
8 kskuliček nového koření
8 kskuliček černého pepře
2 ksbobkové listy
2 lžícecukru
1 lžícesoli
1 lžičkahořčičného semínka
2 dclocta
1 lvody

Postup:
  1. Vejce uvaříme natvrdo a pak je oloupeme
  2. Naskládáme je do sklenice, přitom vejce proložíme pokrájenou paprikou, cibulí, tvrdými cherry rajčátky, česnekem a feferonku
  3. Z výše uvedených ingrediencí svaříme nálev a horkým nálevem vejce přelijeme, necháme vychladnout
  4. Nádobu uzavřeme, ovážeme a uložíme do lednice, po 3 dnech můžeme konzumovat jako pikantní předkrm, podáváme 2 vejce na osobu s pečivem.
Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy