REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce uvařená na tvrdo, oloupaná, pokrájená na půlky, servírovaná na listech salátu, přelitá křenovým jogurtem.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
4 ksmenší vejce
200 ghlávkového salátu
20 gpažitky
citronová šťáva
Na křenový krém:
200 gbílého jogurtu
20 gstrouhaného křenu
2 lžícemléka
1 lžičkacukru
citronová šťáva
sůl

Postup:

1. Na dva talíře rozložíme oprané a důkladně okapané listy hlávkového salátu, které pokapeme citronovou šťávou
2. Na salát poklademe půlky podélně pokrájených, natvrdo uvařených vajec
3. Jogurt ušleháme s mlékem, přikyselíme citronovou šťávou, přisladíme a osolíme, nakonec do něj vmícháme nastrouhaný křen, vzniklý krém nalijeme na vejce
4. Povrch obou porcí ozdobíme pažitkou a podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy