REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatová terina s čerstvým sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vylisovaná šťáva z rajčat, povařená, smíchaná se želatinou, proložená sýrem a šlehačkou … servírovaná nakrájená na plátky.


Ingredience:
Rozpis cca na 4 porce:
2 kgrajčat
400 gtučného čerstvého sýra
250 gšlehačky
150 gcibule
1 svazekbazalky
2 lžíceoleje
18 ksplátků bílé želatiny
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, spařená rajčata oloupeme a rozmačkáme, prolisujeme z nich šťávu, tu oddělíme
2. Cibuli orestujeme na tuku, přidáme šťávu z rajčat, při vyšší teplotě vaříme asi 60 minut, až se nám šťáva zredukuje asi na polovinu, ochutíme ji solí a pepřem
3. V malém množství studené vody namočenou želatinu vymačkáme a rozpustíme v horké rajčatové hmotě, 1/
4 množství nalijeme do dvou terin a necháme ztuhnout v lednici
4. Šlehačku ušlehanou do tuha vmícháme do sýra, přidáme nasekanou bazalku, hmotu dochutíme kořením, nakonec přimícháme 8 ks ve vodě rozpuštěných plátků želatiny, zamícháme a rozdělíme do obou terin, dáme opět do lednice ztuhnout
5. Až hmoty sýrová hmota ztuhne, rozdělíme na ní zbytek rajčatové kaše a teriny necháme v lednici další 2 hodiny
6. Před podáváním rajčatovo – sýrové teriny vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy