REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovesná kaše s ořechy a jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vločky namočené do mléka, povařené a ochucené skořicí, javorovým sirupem. S kostičkami zeleného jablka a praženými ořechy.


Ingredience:
4 lžícejemných ovesných vloček
300 mlmléka
1 ksjablka Granny Smith
50 gsekaných lískových ořechů
javorový sirup
skořice

Postup:

1. Vločky namočíme na 20 minut do mléka, pak přidáme skořici
2. Přivedeme pomalu k varu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí
3. Ořechy pražíme na suché pánvi, dokud se nerozvoní, pak je ihned odstavíme
3. Kaši přelijeme do misky a podle chuti osladíme sirupem
4. Přidáme nakrájená jablka a ořechy
5. Ihned podáváme.

Doporučení:

Sladit můžeme i medem. Kdo chce, přidá namočené rozinky nebo brusnky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy